Το Daewoo Nubira στη συλλογή του Οίκου Pininfarina


Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Pininfarina στο Cambiano (κοντά στο Τορίνο), ο Erhard L. (Hardy) Spranger, Διοικητικός Διευθυντής της GM Daewoo Europe, προσέφερε ένα Daewoo Nubira CDX στον Andrea Pininfarina. Το κομψό τετράθυρο sedan σχεδιάστηκε στον οίκο Pininfarina και πλέον θα εκτίθεται στο showroom της εταιρίας
  • 26/9/2003
&00 Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Pininfarina στο Cambiano (κοντά στο Τορίνο), ο Erhard L. (Hardy) Spranger, Διοικητικός Διευθυντής της GM Daewoo Europe, προσέφερε ένα Daewoo Nubira CDX στον Andrea Pininfarina. Το κομψό τετράθυρο sedan σχεδιάστηκε στον οίκο Pininfarina και πλέον θα εκτίθεται στο showroom της εταιρίας, δίπλα στα άλλα σχεδιαστικά μοντέλα - σύμβολα, προηγούμενων δεκαετιών από το χώρο του αυτοκινήτου.
"Είμαστε περήφανοι που το Nubira μας θα εκτίθεται δίπλα σε τόσα θρυλικά αυτοκίνητα", είπε ο Spranger. "Οι αντιδράσεις του Τύπου και του κοινού για το νέο μας μοντέλο, υπογραμμίζουν το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σχεδίαση στη συνολική εντύπωση που αποπνέει ένα αυτοκίνητο".
Η συνεργασία με τους διάσημους Ιταλούς στιλίστες έχει γίνει σήμα κατατεθέν της Daewoo. Μετά το Tacuma, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά το 2000, το Nubira 2003 είναι το δεύτερο Daewoo που φιλοτέχνησαν οι σπεσιαλίστες του Pininfarina στο Τορίνο.
"Ανέκαθεν πιστεύαμε στην απλότητα και τη δύναμη της ισορροπίας", είπε ο Andrea Pininfarina.
"Αυτό που προσπαθήσαμε να πετύχουμε με το Nubira ήταν ένα πολύ απλό και καθαρό σχήμα, αλλά μέσα από μία δυναμική και μοντέρνα προσέγγιση. Χάρη στο έντονο σφηνοειδές προφίλ και στη ζωηρή μεσαία γραμμή, το αυτοκίνητο δείχνει ότι κινείται ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στη δυναμική υπόσταση του αυτοκινήτου είναι τα προεξέχοντα τόξα των τροχών".