To Dieselgate πάει Hollywood


Η εταιρεία παραγωγής ταινιών του Leonardo DiCaprio απέκτησε τα δικαιώματα για την ταινία του σκανδάλου της Volkswagen.

  • 15/10/2015

Ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με το πειραγμένο λογισμικό μοντέλων diesel του VW Group και το Holywood «ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του» για να μεταφέρει το story στη μεγάλη οθόνη.

Η εταιρεία παραγωγής ταινιών του διάσημου ηθοποιού Leonardo DiCaprio και η Paramount Picture απέκτησαν τα πνευματικά δικαιώματα βιβλίου που πρόκειται να γράψει ο δημοσιογράφος των New York Times, Jack Ewing με θέμα το dieselgate, το πιο μεγάλο σκάνδαλο στην 78χρονη ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Τα συγγραφικά δικαιώματα για το βιβλίο -που ακόμη δεν έχει τίτλο- πουλήθηκαν έναντι εξαψήφιου ποσού δολαρίων στον εκδοτικό οίκο Norton στις αρχές του Οκτωβρίου. Το βιβλίο αναμένεται να διερευνήσει πως τα νέα ήθη για «γρηγορότερα, περισσότερα και καλύτερα» αποτελέσματα πυροδότησαν μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της βιομηχανίας.

Ο DiCaprio ο οποίος έχει επενδύσει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όντας συνιδρυτής της Venturi Grand Prix -συμμετέχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E- και η εταιρία παραγωγής που του ανήκει, η Appian Way βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων δυνάμεων του Holywood σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Σε σχέση με την ταινία, για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί κάστ ηθοποιών ή σκηνοθέτης.