Το "δικό" της βιοκαύσιμο δημιούργησε η Volkswagen


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές ενός νέου τύπου βιοκαυσίμου το οποίο εξέλιξε η Volkswagen σε συνεργασία με του πανεπιστήμιο του Comburg.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/12/2018

Μπορεί το μελάνι που "χύθηκε" για το περίφημο dieselgate, αρνητικοί πρωταγωνιστές του οποίου αναδείχθηκαν οι πετρελαιοκίνητες προτάσεις του ομίλου Volkswagen, να μην έχει ακόμα στεγνώσει, ωστόσο, η γερμανική φίρμα προσανατολίζεται στην παραγωγή του δικού της biodiesel.

Αναλυτικότερα, η Volkswagen ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές εξέλιξης ενός νέου τύπου βιοκαυσίμου που δημιούργησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Comburg, 

Το R33 BlueDiesel, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιείται ήδη από τις αρχές του χρόνου για την κίνηση οχημάτων της ίδιας της γερμανικής φίρμας, η οποία ανακοίνωσε ότι πέτυχε τον περιορισμό των εκλυόμενων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%.

Ήδη ένας σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμου στην έδρα της Volkswagen, στο Wolfsburg, διαθέτει τον συγκεκριμένο τύπο βιοκαυσίμου, ενώ έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος δοκιμών στο εργοστάσιο παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Salzgitter.

Σύμφωνα με τον Thomas Garbe, project manager της Volkswagen, η διάθεση του R33 BlueDiesel στο κοινό πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα με την εμπορική ονομασία “Green Premium”.