Το DS Aero Sport Lounge έχει τεχνολογία από την Formula E


Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ CONCEPT CAR ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΣΤΙΛ ΚΑΙ 680 ΑΛΟΓΑ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/2/2020

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό του σαλονιού της Γενεύης και όπως μπορούμε να δούμε έχει τον τρόπο του για να κλέψει την παράσταση. Από μπροστά ξεχωρίζει η εμφατική του μάσκα με τους λεπτούς προβολείς και τα LED σε στιλ μπούμερανγκ στα άκρα, ενώ το πίσω μέρος χαμηλώνει και αποκτά ένα κουπέ αεροδυναμικό σχήμα. Ξεχωρίζουν οι τεράστιοι τροχοί 23 ιντσών, η απουσία χειρολαβών στις πόρτες και οι κάμερες στην θέση των εξωτερικών καθρεπτών.

Το μήκος του Aero Sport Lounge φτάνει τα πέντε μέτρα ώστε να προσφέρονται μεγάλοι και άνετοι χώροι στο εσωτερικό. Η DS δεν έχει ακόμη δώσει φωτογραφίες για το ταμπλό αλλά αναφέρει πως θα υπάρχουν δύο μακριές και στενές οθόνες κατά μήκος του ταμπλό, ενώ ένα προηγμένο head-up display που θα απεικονίζει τις πληροφορίες στο παρμπρίζ θα αντικαθιστά το πίνακα οργάνων.

Επίσης θα υπάρχει εξελιγμένος ανέπαφος έλεγχος και έξυπνες φωνητικές εντολές. Τα υλικά στο εσωτερικό δεν θα είναι κατασκευασμένα από απλό ανακυκλώσιμο πλαστικό αλλά νέας τεχνικής συνθετικά οικολογικά υλικά όταν πολλά μέρη της καμπίνας θα είναι επενδυμένα με διάφανες μικροϊνες.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης αυτό είναι ηλεκτρικό και συνδυάζει τον κινητήρα από το μονοθέσιο DS Techeetach E για μια μεικτή ισχύ στους 680 PS. Η μπαταρία είναι μεγάλη με χωρητικότητα στις 100 kWh για να δώσει αυτονομία στα 650 km. Όσο για το 0-100 k/h υπολογίστε 2,8 sec.