To E-Legend EL1 των 816 ηλεκτρικών ίππων εμπνέεται από το θρυλικό Audi Quattro


Το ηλεκτρικό σπορ coupe E-Legend EL1 εμπνέεται σχεδιαστικά από το εμβληματικό Audi Coupe και αποδίδει 816 «ηλεκτρικά άλογα» από 3 ηλεκτροκινητήρες.

  • 9/9/2021

Η γερμανική E-Legend παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου ένα ιδιαίτερο και άκρως δυναμικό ηλεκτρικό coupe με συνολική απόδοση 816 ίππων, που σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από το Audi Sport Quattro S1 που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους αγώνες ράλι.

Το ιδιαίτερο αυτό ρετρό-μοντέρνο coupe έχει κάνει εκτενή χρήση ανθρακονήματος και αποτελεί μία σύγχρονη ερμηνεία του θρυλικού γερμανικού αγωνιστικού αυτοκινήτου στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το EL1 τροφοδοτείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 816 ίππων. Ο ένας εξ αυτών με απόδοση 201 ίππων, είναι τοποθετημένος και κινεί τον εμπρός άξονα, ενώ οι άλλοι δύο ισχυρότεροι, είναι τοποθετημένοι στους πίσω τροχούς.

Η μπαταρία που αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια είναι χωρητικότητας 90 kWh και με τεχνολογία 800V, για την οποία δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο αναφέρουν ότι προέρχεται από την Porsche Taycan. Η συστοιχία των μπαταριών μπορεί να φορτιστεί με έως 300kWh και προσφέρει μέγιστη αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Η διάταξή της είναι σε σχήμα «Τ», όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους. Σημειωτέον, το βάρος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 1.680 κιλά.

Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-200 δε θα χρειαστεί πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, η E-Legend δηλώνει ότι το EL1 μπορεί με μία φόρτιση να κάνει δύο γρήγορους γύρους στο Nürburgring.

Σχεδιαστικά, οι επιρροές από το Audi Sport Quattro S1 είναι εμφανείς με το άγριο εμπρός μέρος με τη μαύρη γυαλιστερή μάσκα και τις εισαγωγές στο καπό να ξεχωρίζουν, ενώ πίσω δίνει τον σπορ τόνο η μαύρη αεροτομή στο τελείωμα της πίσω πόρτας μαζί με τον διαχύτη χαμηλά και το φωτεινό περίγραμμα LED. Το EL1 πατά δε σε τροχούς με τις ρετρό λευκές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω.

«Ο στόχος του E-Legend είναι να μεταφέρει αναλογικά, πρωτόγονα ένστικτα συναισθηματικής οδήγησης στον σύγχρονο κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρεία.

Το EL1 θα κατασκευαστεί σε μόνο 30 μονάδες με τιμή περίπου 890.000 ευρώ προ φόρων, με την τελική τιμή να αναμένεται να ανέβει λίγο πάνω από το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η E-Legend δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν άλλα δύο ηλεκτρικά μοντέλα εμπνευσμένα από τα ράλι στο μέλλον (με πιθανότερες ονομασίες τα EL2 και EL3) και τα δύο με την ίδια συνολική παραγωγή 30 μονάδων.