Το Nissan LEAF RC των 327 ίππων "προσγειώθηκε" στην Ευρώπη!


Το είχαμε δει και εντυπωσίασε στις δοκιμές εξέλιξης του στην Ιαπωνία. Τώρα, το Nissan LEAF NISMO RC έρχεται και στην Ευρώπη.

  • 21/1/2020

Στην πίστα Circuit Ricardo Tormo στην Βαλένθια της Ισπανίας, το πρώτο 100% σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan, το LEAF NISMO RC (Racing Competition) έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ξεκινώντας έναν κύκλο δοκιμών. Το τετρακίνητο μοντέλο έχει τη βασική μηχανολογική δομή του απλού Nissan LEAF αλλά διαφορετική κατασκευή, πιο επιθετική, σπορ εμφάνιση, εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και παράγει διπλάσια ισχύ και ροπή συγκριτικά με τον προκάτοχό του που βασιζόταν στο LEAF πρώτης γενιάς, το 2011.

Το νέο μοντέλο με ισχύ 327 ίππων και 640 Nm ροπής πετυχαίνει 0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec. To Nissan LEAF NISMO RC όμως δεν είναι απλά ένα κινούμενο πρωτότυπο αλλά ένα πεδίο δοκιμών για τις τεχνολογικές λύσεις που θα εφαρμόσει η Nissan στα ηλεκτρικά της μελλοντικά μοντέλα. Η Nissan είναι από τους πιονέρους της ηλεκτροκίνησης, με το απλό LEAF να έχει πουλήσει ήδη περισσότερα από 450.000 αυτοκίνητα. To σασί του Nissan LEAF NISMO RC αποτελείται από τρία τμήματα κατασκευασμένα από ανθρακόνημα, δύναμη παίρνει από μπαταρίες ιόντων λιθίου και βέβαια ως σπορ αυτοκίνητο έχει πολύ χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και πολύ χαμηλό ύψος στα 1,22 μέτρα.