To εντυπωσιακό πρωτότυπο της Porsche για το Gran Turismo 7 (video)


Για πρώτη φορά o Γερμανός κατασκευαστής σχεδίασε από το μηδέν ένα πρωτότυπο, όπου θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να το οδηγήσουμε μέσα από τον ψηφιακό κόσμο του επερχόμενου racing video game.

  • 6/12/2021

Ονομάζεται «Porsche Vision Gran Turismo» και αποτελεί… τέκνο της συνεργασίας της Porsche με το ιαπωνικό studio ανάπτυξης «Polyphony Digital» που σχεδιάζει με συνέπεια από το 1997, το δημοφιλές video game Gran Turismo.  

Για πολλά χρόνια η Porsche δεν τροφοδοτούσε με αυτοκίνητα το Gran Turismo αφού δεσμευόταν με συμβόλαιο που είχε συνάψει με το Need For Speed το οποίο έληξε πριν από μία πενταετία. Αυτή η εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα το 2017 η φίρμα να μπει για πρώτη φορά στην γκάμα των οχημάτων του Gran Turismo με μία 911 GT3 RS. Έκτοτε ακολούθησαν και άλλα μοντέλα με τελευταία προσθήκη την Taycan Turbo S.

Επιστρέφοντας στο πρωτότυπο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το εν λόγω όχημα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες του παιχνιδιού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της του κατασκευαστή. Απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς της ανάπτυξης ενός μοντέλου με προορισμό την γραμμή παραγωγής, οι σχεδιαστές της Porsche  που συμμετείχαν στο project είχαν την ελευθερία να εφαρμόσουν όλες εκείνες τις… τρελές ιδέες που κουβαλούσαν.  

Τα αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, που κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, μας παρέδωσε ένα διθέσιο ηλεκτρικό hypercar, με πολλά στοιχεία να αντλούν έμπνευση από την Taycan, όπως για παράδειγμα τα quad-LED φωτιστικά. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα μείγμα ανθρακονημάτων και τιτανίου προκειμένου να επιτευχθεί το ελάχιστο δυνατό βάρος, ενώ το εξωτερικό στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι η καλύπτρα που οδηγεί στην καμπίνα και θυμίζει αρκετά τις αντίστοιχες των μαχητικών αεροπλάνων

Στο εσωτερικό είναι κάτι περισσότερο από εμφανής ο αγωνιστικός χαρακτήρας που ήθελαν να τονίσουν οι σχεδιαστές τόσο με τα καθίσματα όσο και με το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το στοιχείο που ξεχωρίζει βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και είναι ένας διάφανος πίνακας οργάνων, τύπου head-up display, όπου στο παιχνίδι οι ενδείξεις θα εμφανίζονται με την μορφή ολογράμματος.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν ενώ αναμενόμενα ενημερωθήκαμε πως το Vision GT δεν πρόκειται να βρει τον δρόμο προς τον πραγματικό κόσμο, αν και είναι αρκετά πιθανό κάποια από τα στοιχεία του να μεταφερθούν μελλοντικά στην γραμμή παραγωγής.

Η κυκλοφορία του Gran Turismo 7 έχει προγραμματιστεί για την 4η Μαρτίου του 2022 και θα είναι διαθέσιμο για τις κονσόλες PS4 και PS5.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Porsche Vision Gran Turismo θα βρείτε στο παρακάτω video…