Το επερχόμενο Nissan X-Trail θα έχει τις σχεδιαστικές γραμμές του νέου Juke


Το νέο Juke θα αποτελέσει το αισθητικό πρότυπο και για το πιο μεγάλο X-Trail, που θα διατηρήσει έντονο και τον οικογενειακό του χαρακτήρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2020

Με βάση τον προγραμματισμό της Nissan το X-Trail, το μεγάλο SUV της, θα περάσει στην επόμενη γενιά προς τα τέλη του έτους, αν βέβαια δεν αλλάξει κάτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για αυτήν τη νέα γενιά του X-Trail λοιπόν η ιαπωνική εταιρεία κατέθεσε στη Βραζιλία διάφορες πατέντες οι οποίες όπως επιβάλλεται συνοδεύονται και από σκίτσα ή σχέδια τα οποία διέρρευσαν.

Όπως λοιπόν μπορεί κανείς να δει από αυτά το νέο X-Trail θα διατηρήσει την επιμηκυμένη σιλουέτα που του εξασφαλίζει τους επιθυμητούς χώρους στο εσωτερικό που και πάλι θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες. Ταυτόχρονα αυτό που παρατηρεί κανείς είναι πως αισθητικά ακολουθείται στο στυλ του επίσης καινούργιου Juke, στην προσπάθεια της μάρκας να δημιουργήσει μια έντονη οικογενειακή ταυτότητα για τα SUV της.

Έτσι το εμπρός μέρος του θα είναι πιο τετραγωνισμένο σε σχέση με το πιο καμπύλο της τρέχουσας γενιάς και με μια πιο τονισμένη μάσκα. Πίσω οι επεμβάσεις των σχεδιαστών θα είναι στο πλαίσιο της εξέλιξης της γνωστής φόρμας. Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων θα είναι για πρώτη φορά πλήρως ψηφιακός, ενώ αναβαθμισμένο θα είναι τόσο το infotainment όσο και τα συστήματα υποβοήθησης.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τόσο συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου όσο και μια υβριδική έκδοση που θα δούμε και στο Juke.