Το επόμενο Αudi TT θα επιστρέψει ως... τετράθυρο κουπέ;


Θα βασίζεται πάνω σε ένα παλαιότερο concpet της εταιρίας και στόχο θα έχει να ανακάμψει την πτωτική πορεία του ΤΤ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/11/2018

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φήμες θέλουν το TT να σταματά με την υπάρχουσα μορφή του και να επιστρέφει στις αγορές ως τετράθυρο κουπέ. Αυτές οι φήμες επανέρχονται για άλλη μια φορά με πιο έντονο τρόπο, και πάντα σχετίζονται με ένα πολύ όμορφο concept που είχε παρουσιάσει η εταιρία στην έκθεση του Παρισιού, το ΤΤ Sportback Concept.

Παρά τις θετικές κριτικές που είχε πάρει τότε από τους δημοσιογράφους και το κοινό, δεν προχώρησε στην παραγωγή, καθώς μεσολάβησε και το dieselgate. Όμως πλέον φαίνεται ότι έχει πολύ ισχυρές πιθανότητες να βγει τελικά, αποτελώντας πλέον την επόμενη γενιά του ΤΤ.

Θα πρόκειται βέβαια για μια σημαντική αλλαγή στην πορεία του κουπέ της Audi, η οποία όμως ίσως να είναι και απαραίτητη λόγω της σταδιακής πτώσης των πωλήσεων του ΤΤ σε Ευρώπη και Αμερική. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πέρσι πωλήθηκαν 16.281 μονάδες στην Ευρώπη όταν πριν 10 χρόνια ο αριθμός αυτός ξεπερνούσε τις 38.000 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, αν και εφ' όσον εγκριθεί το σχέδιο, το μεγάλο ΤΤ θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB της εταιρίας και θα διατηρεί πολλά από τα σχεδιαστικά ευρήματα του concept του 2014 που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Τα μηχανικά μέρη θα είναι προφανώς από το γνωστό οπλοστάσιο της εταιρίας με την ανάλογη σπορ προσαρμογή, ενώ προφανώς δεν θα λείπει μία έκδοση με τα χαρατηριστικά RS και όπως όλα δείχνουν και μία ηλεκτρική.