Το επόμενο Fiat Tipo στο κατόπι του Qashqai!


Μπορεί να άργησε, η Fiat όμως δείχνει να ετοιμάζει την αντεπίθεσή της στην κατηγορία των SUV, σχεδιάζοντας μία νέα γενιά Tipo, τόσο ως crossover, όσο και ως full-sized SUV.

  • 25/5/2020

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τα πιο επίσημα χείλη, του Olivier François, προέδρου της Fiat Automobiles. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του σε Αγγλικό περιοδικό παραδέχτηκε ότι το Tipo τα πηγαίνει καλά εμπορικά, είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δεν είναι SUV. «Τώρα ξεκάθαρα η επόμενη γενιά του Tipo πρέπει να μετασχηματιστεί σε έναν πιο σχετικό χώρο, που είναι τα SUV. Έτσι, πιθανότατα μπορείτε να περιμένετε να δείτε μια σειρά μοντέλων Tipo - εκτός από το Tipo, πάνω από το Tipo ή αντί του Tipo. Πάντως η οικογενειακή έκδοσή του θα βασίζεται περισσότερο στο μέγεθος του Qashqai».

Με βάση τα όσα στοιχεία έχουμε αλλά και από κατασκοπευτικές φωτογραφίες, φαίνεται ότι το επόμενο Tipo θα έχει τουλάχιστον δύο εκδόσεις, προσανατολισμένες προς τα Crossover/SUV. Η μία, κύρια, θα σταθεί εμφανώς στην κατηγορία C SUV, έχοντας απέναντι μοντέλα όπως το Nissan Qashqai. Η δεύτερη θα κυμανθεί στα πρότυπα των crossover, στοχεύοντας κυρίως σε μοντέλα όπως τα Focus Active και Kia XCeed. Η τελευταία, μάλιστα, έκδοση, δεν είναι απίθανο να κυκλοφορήσει και μέχρι τα τέλη του χρόνου, στα πλαίσια ενός μεγάλου εκσυγχρονισμού του Tipo.

Γενικά, βλέποντας άλλες εταιρίες που η Fiat θεωρεί άμεσους ανταγωνιστές, όπως οι Skoda, Seat, Hyundai και Kia, να προοδεύουν, ο ισχυρός άντρας της Ιταλικής εταιρίας θεωρεί ότι είναι εύκολο να δει κανείς το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει. Μεγάλο ρόλο, πάντως, στα επόμενα βήματα, θα παίξει η συνένωση με τον όμιλο PSA. Με αυτή θα υπάρχει πλέον πρόσβαση σε μία ευρεία σειρά τεχνολογιών, κινητήρων και πατωμάτων, ώστε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να αναβιώσουν και άλλα, δημοφιλή μοντέλα από το παρελθόν της φίρμας, όπως το Punto.