Το επόμενο Jeep Grand Cherokee θα έχει πλαίσιο Alfa Romeo!


Από τη Mercedes στην Alfa Romeo για τη νέα γενιά του Jeep Grand Cherokee και σε ότι αφορά την πλατφόρμα που αποτελεί τη βάση του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/6/2018

Ποιος θυμάται την εξαγορά της Chrysler (και της Jeep) από τη Daimler (και τη Mercedes); Που μετά την αποχώρηση της δεύτερης η πρώτη οδηγήθηκε στη χρεωκοπία; Και σώθηκε από την εξαφάνιση με την εμπλοκή της Fiat; Προφανώς λίγοι αλλά από ακριβώς εκείνη την περίοδο της Jeep προέρχεται η πλατφόρμα της τρέχουσας ναυαρχίδας της Jeep. Του Grand Cherokee που έχει σχεδόν 9 χρόνια στην πλάτη του, μιας και παρουσιάστηκε επίσημα το 2010.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Sergio Marchionne η Jeep την επόμενη πενταετία θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη, με πολλά καινούργια μοντέλα αλλά και με την ανανέωση των ήδη γνωστών της. Σε αυτά θα περιλαμβάνεται φυσικά και το Grand Cherokee, που στην επόμενη γενιά του θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα της Alfa Romeo. Φυσικά δεν πρόκειται για άλλη από αυτήν που χρησιμοποιείται ήδη στο τζιπ της ιταλικής εταιρείας, τη Stelvio και φυσικά στο πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της, τη Giulia.

Φυσικά η συγκεκριμένη πλατφόρμα πριν χρησιμοποιηθεί στο νέο Grand Cherokee θα τροποποιηθεί κατάλληλα αφενός γιατί το μεγάλο Jeep πρόκειται να είναι σαφώς πιο ικανό πέρα από την άσφαλτο από τη Stelvio και αφετέρου γιατί πέρα από τη στάνταρ πενταθέσια εκδοχή του αναμένεται να υπάρχει και επταθέσια με τρεις σειρές καθισμάτων.