To επόμενο Opel Astra θα είναι αγνώριστο!


Τεχνολογικά θα χρησιμοποιεί τα τελευταία συστήματα του ομίλου PSA και σχεδιαστικά θα υιοθετεί το στιλ του νέου Mokka.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: OPEL
  • 23/11/2020

Μετά την απόκτηση της από τον γαλλικό όμιλο PSA και την παρουσίαση του νέου Mokka η Opel έχει μπει σε πλήρη τροχιά μιας νέας εποχής. Η οποία θα αποτυπωθεί και στο νέο Astra που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο νέο έτος και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το αργότερο στις αρχές του 2022.

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να υποθέσει πως το νέο Astra θα ακολουθήσει σχεδιαστικά το σύγχρονο μοτίβο του νέου Mokka. Αυτό με την χαρακτηριστική μάσκα (Vizor, όπως την αποκαλεί η Opel) που συνδέει τους προβολείς και δημιουργεί ένα εμφατικό σύνολο, ανάλογου σε ένταση με εκείνο της Peugeot, αλλά με εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Το σίγουρο είναι πως το νέο Astra δεν θα μοιάζει με κανένα προηγούμενο και το ίδιο θα ισχύει και για το ταμπλό. Το οποίο θα αποτελεί έκπληξη αν δεν βασίζεται σε αυτό του Mokka με τις δύο ψηφιακές οθόνες να βρίσκονται πολύ κοντά σε μια κοινή περιοχή και σχεδόν κάθετα. Από πλευράς χώρων αναμένονται περίπου ίδια επίπεδα αφού οι εξωτερικές διαστάσεις δεν θα αλλάξουν και πολύ από του απερχόμενου Astra.

Ένας λόγος που το 8ης γενιάς Astra θα δείχνει τόσο αλλιώτικο θα είναι για να διαφοροποιείται σε μεγάλο από το Peugeot 308, όπως στην περίπτωση των μικρότερων 208 και Corsa. Και όπως και στα δύο τελευταία μοντέλα τα μηχανικά μέρη θα είναι κοινά και για τα δύο μοντέλα που θα βασίζονται σε μια νέα εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 με νέα εξηλεκτρισμένη γκάμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Πιθανότατα θα υπάρχουν και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις.