Το επόμενο Opel Corsa θα είναι μόνο ηλεκτρικό;


Η νέα γενιά του μοντέλου κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγορά έχοντας στην γκάμα της και μια ηλεκτρική έκδοση.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/11/2019

Για πρώτη φορά το Corsa έχει στην γκάμα του μια ηλεκτρική έκδοση και ίσως για τελευταία φορά να έχει και συμβατικές. Αυτό τουλάχιστον υποθέτει ο διευθυντής της Opel σε δηλώσεις του που έκανε στο βρετανικό Autocar.

«Με την ηλεκτροκίνηση, τα αυτοκίνητα του segment-Β και πιθανώς ακόμη και της κατηγορίας Α θα γίνουν πιο κοντινά», δήλωσε ο Stephan Norman. «Η επόμενη γενιά των supermini, συμπεριλαμβανομένου του Corsa, θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Το πιστεύω πραγματικά αυτό." Ο Norman πρόσθεσε ότι "…το 2025, κανένας κατασκευαστής δεν θα κατασκευάζει βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες".

Προφανώς ο κύριος Norman να θέλει να πει πως κανένας κατασκευαστής δεν θα εξελίσσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίοι με τον καιρό θα εξηλεκτρίζονται συνεχώς. Όχι όμως πως θα σταματήσουν να κατασκευάζονται.

Όπως και να έχει το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως τα μικρά αυτοκίνητα (π.χ. Peugeot 108, VW up! κ.α.) θα αρχίζουν να καταργούνται ή να γίνονται ηλεκτρικά. Τα οποία χάρη στο σύστημα τους θα είναι πιο πρακτικά και ευρύχωρα φτάνοντας στο σημείο ένα ηλεκτρικό Citroen C3 να καλύπτει τόσο την κατηγορία του όσο και του C1. Όλα αυτά στο πλαίσιο του ομίλου Peugeot-Citroen, στον οποίο ανήκει η Opel, και με τον οποίο έχει συγχωνευθεί πλέον η Fiat-Chrysler. Για αν δούμε, τι θα δούμε…