Το επόμενο Peugeot 208 GTi θα έχει και ηλεκτρική έκδοση!


Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να τα αλλάξει όλα, ακόμα και κατηγορίες, όπως τα μικρά GTi που εκ πρώτης όψεως δεν χρειάζεται να... βάλει το χέρι της.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/7/2018

Καθώς οδεύουμε ολοταχώς προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης, έρχονται διαρκώς και νέα μηνύματα που σίγουρα θα ταράξουν όσους παραδοσιακούς επιμένουν στις υπάρχουσες λύσεις. Και μάλιστα σε κάποιες κατηγορίες, που έχουν συνδεθεί λίγο παραπάνω με την οδηγική έξαψη που προσφέρει ο κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Το τελευταίο νέο μας έρχεται από την Peugeot η οποία σε συνέντευξη τoυ CEO της Jean-Pierre Imparato, άφησε να εννοηθεί ότι για την επόμενη γενιά του 208 GTi μελετάται και μία έκδοση με ηλεκτροκινητήρες. Η νέα γενιά του 208 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το 2019 και θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMP.

Όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει και την πλατφόρμα e-CMP η οποία είναι σχεδιασμένη για χρήση σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Ο Ιmparato δήωσε στην ίδια συνέντευξη ότι όλα τα καινούργια μοντέλα που σχεδιάζονται από εδώ και πέρα θα έχουν δύο εκδόσεις, με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και με ηλεκτροκινητήρες. Και τόνισε ότι αυτή η πρακτική θα αφορά και τα μοντέλα με την ένδειξη GTi.

Σε κάθε περίπτωση η Peugeot θέλει να ενισχύσει την εικόνα ως κατασκευαστή που παραμένει μέσα στις εξελίξεις για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τον Imparato να δηλώνει ότι δεν θέλει βαρετά αυτοκίνητα για το μέλλον, κάτι που για τον ίδιο σημαίνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση και προτάσεις με ισχύ που θα ξεπερνούν τα 500 άλογα. Στόχος πέρα από το image είναι να διατηρηθούν και οι εκπομπές ρύπων μέσα στα προβλεπόμενα όρια, κάτι στο οποίο τα ηλεκτρικά μοντέλα κατεβάζουν αρκετά τον μέσο όρων της εκάστοτε εταιρίας.