Το επόμενο Range Rover θα είναι ελαφρύτερο


H Jaguar Land Rover ετοιμάζει μία νέα πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μοντέλα του ομίλου και από την XE και πάνω.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/7/2018

Στην κορυφαία της εκδοχή SVAutobiography η τωρινή γενιά Range Rover εφοδιάζεται με τον V8 και ζυγίζει περίπου 2,6 tn. Οι ειδικοί της JLR έχουν ως στόχο να ξεκινήσουν από αυτή την περίπτωση και να προσπαθήσουν να μειώσουν το βάρος όσο μπορούν για βέλτιστη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Το βασικό συστατικό της επιτυχίας θα είναι η νέα πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA) η οποία θα ξεκινήσει να τοποθετείται σε μοντέλα του ομίλου από την επόμενη δεκαετία.

Με δεδομένα τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και τις off-road δυνατότητες, το επόμενο σημείο που θα δοθεί βαρύτητα είναι το σύστημα πολυμέσων με την πιο πρόσφατη εκδοχή του Touch Pro Duo που έκανε ντεμπούτο στο Velar. Πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις Ingenium, με τους εν σειρά εξακύλινδρους κινητήρες, θα υπάρχουν και ηλεκτροϋβριδικές όπως η P400e. To νέο Range Rover αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2021 για να βρεθεί αντιμέτωπο με εξίσου μεγάλους παίχτες όπως τα BMW X8 και Audi Q9.