To επόμενο Skoda Octavia RS θα είναι υβριδικό!


H υβριδοποίηση θα περάσει και στις σπορ εκδόσεις των μοντέλων Skoda για να αυξήσει περαιτέρω την ισχύ τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/10/2018

Ο βασικός λόγος της υβριδοποίησης παραμένει η μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου αλλά παράλληλα η προσθήκη ηλεκτροκινητήρα δίνει την δυνατότητα για περισσότερα άλογα. H Skoda παρουσίασε πρόσφατα το Kodiaq RS στο Παρίσι και στο παρασκήνιο της πρεμιέρας οι ιθύνοντες της εταιρίας εκμυστηρεύτηκαν πως στην επόμενη γενιά Octavia η RS έκδοση θα είναι υβριδική.

Η νέα γενιά Octavia θα παρουσιαστεί το 2020 (το RS ένα χρόνο αργότερα) και σίγουρα θα έχει πάνω από 245 PS που αποδίδει το σημερινό RS στην κορυφαία του εκδοχή. Μάλιστα θα υποστεί σε περικοπή κιλών ώστε να αντισταθμιστεί το επιπλέον βάρος από τις μπαταρίες και τον ηλεκτροκινητήρα.

Πιθανότατα να υπάρξει και έκδοση plug-in με το σύστημα που παρουσιάστηκε στην Superb PHEV ώστε να εξασφαλίζεται κίνηση με μηδενικούς ρύπους και για συγκεκριμένη απόσταση (π.χ. 50 km). Πάντως η Skoda σκοπεύει να ενισχύσει το σπορ προφίλ της λανσάροντας για όλα τα μοντέλα της από μια RS έκδοση (που θα είναι υβριδική) περιλαμβάνοντας τα νέα Fabia και Rapid.