Το εργατικό συμβούλιο της VW ζητά περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα


Οι εργαζόμενοι της Volkswagen μέσω του συνδικάτου τους προτρέπουν τον γερμανικό κολοσσό να επιταχύνει την παραγωγή νέων και των υφιστάμενων ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο του Wolfsburg.

  • 4/10/2021

Το μεγαλύτερο σε όγκο παραγωγής και κύριο εργοστάσιο του ομίλου Volkswagen  στο Wolfsburg της Γερμανίας πρόκειται να παρουσιάσει ιστορικά χαμηλή παραγωγή φέτος και χρειάζεται μια ταχύτερη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά οχήματα για να παραμείνει ανταγωνιστικό, σύμφωνα με τα κορυφαία στελέχη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η παραγωγή ενός νέου ηλεκτρικού σεντάν, που θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας και θα ονομάζεται Trinity, πρόκειται να ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Wolfsburg το 2026, η οποία είναι χρονικά πολύ αργά για να εξασφαλιστεί η επαρκής αξιοποίηση του εργοστασίου, ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η επικεφαλής του εργατικού συμβουλίου της VW, Daniela Cavallo και ο αναπληρωτής της Gerardo Scarpino.

«Η μονάδα παραγωγής χρειάζεται μία ταχύτερη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε η Cavallo. Σύμφωνα με το Reuters και την εφημερίδα Braunschweiger Zeitung, που επικαλέστηκε την Cavallo, το project Trinity πρέπει να επιταχυνθεί το αργότερο έως το 2024.

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ είναι ο κύριος λόγος της χαμηλής παραγωγής φέτος και εμποδίζει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Wolfsburg, το οποίο παρήγαγε περίπου 780.000 αυτοκίνητα ετησίως κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια και καλύπτει μια έκταση όσο το Μονακό.

Η VW ανακοίνωσε μάλιστα αυτή την εβδομάδα ότι θα μείωνε το ωράριο εργασίας για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου. Μόνο μία γραμμή συναρμολόγησης θα λειτουργεί στο εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει τα μοντέλα Golf, Touran, Tiguan και Seat Tarraco.

Η έκδοση παραγωγής του concept Trinity θα χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική SSP της VW που επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και νέα τεχνολογία κυψελών μπαταρίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Herbert Diess, σύγκρινε τη μονάδα του Wolfsburg με το εργοστάσιο της Tesla που βρίσκεται υπό κατασκευή έξω από το Βερολίνο και αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή οχημάτων το επόμενο έτος. Η VW σχεδιάζει να αναβαθμίσει το εργοστάσιο του Wolfsburg με την τελευταία τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων και λογισμικού για ηλεκτρικά μοντέλα.