Το εργοστάσιο της Mercedes στην Alabama άνοιξε για να κλείσει πάλι


ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΛΟΙ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/5/2020

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να περίμεναν πως και πως το άνοιγμα των εργοστασίων τους που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά η επόμενη μέρα δεν ήταν πάντα πιο καλή.

Αυτό ισχύει ειδικά για το εργοστάσιο της Mercedes στην Tuscaloosa Country της Alabama, που ήταν ένα από τα πρώτα που επαναλειτούργησαν στις ΗΠΑ έπειτα από μια διακοπή πέντε εβδομάδων. Και οι άνθρωποι, οι μηχανές και τα ρομπότ δεν πρόλαβαν να ζεσταθούν καλά-καλά και το εργοστάσιο σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg θα διακόψει και πάλι τη λειτουργία του και μάλιστα άμεσα.

Ο λόγος για την εκ νέου διακοπή δεν έχει να κάνει με τον κορωνοϊό παρόλο που οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποφέρουν από την πανδημία αλλά με την έλλειψη ανταλλακτικών τα οποία κανονικά παρέχονται από προμηθευτές από το Μεξικό. Και αυτό γιατί στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής εξακολουθεί να ισχύει το lock down, ενώ για να ξανανοίξουν τα εργοστάσια θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές που μένει να καθοριστούν.

Στο εργοστάσιο της Mercedes στην Tuscaloosa κατασκευάζονται οι C-Class, GLS και GLE, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρείας αναφέρουν πως το χαμένο έδαφος θα καλυφθεί από τις 20 Ιουνίου ως και την 1η Ιουλίου, χρονική περίοδο που κανονικά θα σταματούσαν οι εργασίες για το καλοκαίρι.