Το εργοστάσιο της Tesla στην Σαγκάη επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα παραγωγής


Το εργοστάσιο της Tesla στην Σαγκάη επιστρέφει στα επίπεδα παραγωγής του πριν την πανδημία του Covid-19 και μετά από απώλειες 50.000 οχημάτων λόγω της διακοπής της παραγωγής για 22 μέρες.

  • 25/5/2022

Η Tesla θα αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη της Κίνας αυτή την εβδομάδα σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από τότε που η χώρα επέβαλε τα lockdown για τον περιορισμό του Covid-19.

Oι αναφορές από την αμερικάνικη εταιρεία αποκάλυψαν ότι θα υπερδιπλασιάσει την ημερήσια παραγωγή της στο εργοστάσιο σε 2.600 οχήματα, ένα σημαντικό άλμα από τα 1.000 οχήματα που κατασκευάζονταν μέχρι στιγμής.

Η Tesla ήταν πρόθυμη να αυξήσει τους αριθμούς παραγωγής της στη Σαγκάη από τότε που αναγκάστηκε να κλείσει την εγκατάσταση για 22 ημέρες. Η αμερικάνικη εταιρεία ήλπιζε να επιστρέψει στα επίπεδα παραγωγής πριν το lockdown έως τις 16 Μαΐου, αλλά έπρεπε να αναβάλλει αυτό τον στόχο για αργότερα. 

Η εταιρεία του Elon Musk έχει επίσης αντιμετωπίσει εμπόδια στις μεταφορές με περιορισμένες προμήθειες σημαντικών ανταλλακτικών, όπως ιμάντες καλωδίωσης, και έχει να αντιμετωπίσει και ελλείψεις προσωπικού.

Το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη λειτουργούσε με τρεις βάρδιες ημερησίως πριν από τα lockdown. Η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει μόνο 1.512 οχήματα μέσω της Κίνας τον Απρίλιο, μια δραματική μείωση από τα 65.754 που πούλησε τον Μάρτιο.