Το εσωτερικό της Mercedes S-Class θυμίζει... cockpit από διαστημόπλοιο (video)


Δείτε το εντυπωσιακό video και γνωρίστε όλες τις λεπτομέρειες από την καμπίνα της γερμανικής λιμουζίνας.

  • 1/11/2022

Ήταν καλοκαίρι του 2021 όταν το Car and Driver πήρε στα χέρια του τη νέα Mercedes S-Class, το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στη βαριά ιστορία της σειράς, για την πρώτη εν Ελλάδι δοκιμή της. Οι ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή τη δοκιμή ξύπνησαν ξανά με το video που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο κανάλι Alaatin61 στο YouTube.

Ο άνθρωπος που το "τρέχει" αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα C-Class τη νύχτα. Όχι τυχαία φυσικά. Το σκοτάδι το οποίο δεσπόζει συνδυάζεται εντυπωσιακά με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τις οθόνες, συνθέτοντας ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα.

Ο οδηγός πριν βάλει μπροστά τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με τη χωρητικότητα των 3,0 lt και τη δύναμη των 435 PS, μας ξεναγεί στην καμπίνα και κάνει μια μικρή επίδειξη των αναρίθμητων παραμετροποιήσεων οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν απλά με τη φωνή του.

Όπως είχαμε διαπιστώσει και εμείς όταν πήραμε το αυτοκίνητο στα χέρια μας, η φωνητική βοηθός είναι εκεί όταν χρειαστούμε τη βοήθειά της και το μόνο που απαιτείται είναι να βγουν από τα χείλη μας οι λέξεις «Hey Mercedes».

Οι φωνητικές εντολές μπορούν να ελεγχθούν και από τους πίσω επιβάτες, ενώ το σύστημα υποβοήθησης MBUX αναγνωρίζει με δύο laser κάμερες τις κινήσεις των επιβατών και προβλέπει επιθυμίες και προθέσεις των επιβατών αναλύοντας τις κινήσεις τους.

Η δε φωνητική βοηθός «εκπαιδεύεται» για να είναι πιο αποτελεσματική στις απαντήσεις καθώς δημιουργεί «πρότυπα αναγκών» των επιβατών. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο οδηγός στο παρακάτω video τής ζητάει να του πει ένα ανέκδοτο!

Από εκεί και πέρα έχουμε ένα εξελιγμένο Ηead-up display που απεικονίζει πληθώρα πληροφοριών, ραντάρ που σκανάρουν τον δρόμο, το περιβάλλον, μέχρι και πλοήγηση 3D χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών!

Δείτε το εντυπωσιακό video μέσα από τη Mercedes C-Class…