Το εσωτερικό του Faraday Future FF 91 είναι εντυπωσιακό


Το FF 91 μπορεί να έχει 1.000 ίππους και εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά το εσωτερικό του με τον εξοπλισμό του επισκιάζουν τα πάντα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/11/2019

Στην έκθεση του Los Angeles η Faraday, που ομολογουμένως έχει περάσει δύσκολα, παρουσίασε το εσωτερικό του υπερπολυτελούς της ηλεκτρικού μοντέλου FF 91. Το οποίο το περιγράφει ως “κινητό, διασυνδεδεμένο και πολυτελή χώρο διαβίωσης”. Γεγονός είναι πως το εσωτερικό του FF 91 είναι πράγματι εντυπωσιακό. Τόσο που μάλλον κλέβει την παράσταση από την πραγματικά ενδιαφέρουσα εικόνα του FF 91, η οποία βασίζεται στο πλαίσιο VPA (Variable Platform Architecture).

H Faraday πάντως λέει πως η αποστολή της είναι να αλλάζει τη ζωή μας όταν είμαστε μέσα στο αυτοκίνητό μας και στο FF 91 αυτό το όραμα μετατρέπεται σε πραγματικότητα. Χαρακτηριστικές ως προς αυτό είναι οι δηλώσεις του CEO της Faraday Future, του Carsten Breitfeld, ο οποίος είπε «ο στόχος μας είναι να κάνουμε τις καθημερινές σας μετακινήσεις την κορυφαία στιγμή της ημέρας, με τη βοήθεια μια πλούσιας ψηφιακής εμπειρίας και να σα επιστρέψουμε έτσι χρόνο μέσα στην ημέρα.

Φυσικά ο ιδανικές θέσεις για ταξίδι εδώ είναι οι πίσω, με καθίσματα εμπνευσμένα από αυτά της μηδενικής βαρύτητας (Zero Gravity) της Nasa, που κατανέμουν ιδανικά το βάρος του επιβάτη στην επιφάνεια. Παράλληλα έχουν δυνατότητα μεταβολής της κλίσης τους μέσα σε ένα εύρος 60 μοιρών.

Συνολικά διαθέτουν 14 διαφορετικές ρυθμίσεις, στήριξη της μέσης και των μηρών, θέρμανση και εξαερισμό. Παράλληλα η διασύνδεση είναι επιπέδου σύγχρονου γραφείου με δυνατότητες τηλεδιάσκεψης και με τρία 4G LTE modems, ενώ με το σύστημα infotainment, που βασίζει την λειτουργία του στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές Bluetooth.

O εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει συνολικά μέχρι και 11 οθόνες. Μεταξύ αυτών μια κάθετη 15,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,6 ιντσών.