Το Fiat Panda συμπλήρωσε το 1 εκατομμύριο μονάδες!


Ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα στην ιστορία της Ιταλικής αλλά και της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, το Fiat Panda πέρασε ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς η τελευταία του γενιά συμπλήρωσε 1 εκατομμύριο μονάδες. Το συγκεκριμένο μοντέλο που έγραψε αυτό τον αριθμό ήταν ένα Panda Cross με τον κινητήρα βενζίνης των 1,2 λίτρων, το οποίο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο G. Vico Pomigliano d' Arco στην Ιταλία και θα παραδοθεί στον Ιταλό κάτοχό του μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ           ΦΩΤΟ: FIAT

  • 18/11/2017

Το Panda αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για την Fiat τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της κατηγορίας του στην Ευρώπη από το 2016 και το πιο καλοπουλημένο στην Ιταλική αγορά για τα τελευταία πέντε χρόνια στην σειρά!

Η πρώτη του γενιά παρουσιάστηκε το 1980 και ήταν για την εποχή του ένα πραγματικά επαναστατικό μοντέλο για αυτή την κατηγορία. Από τότε έχουν κατασκευαστεί πάνω από 7,5 εκατομμύρια Panda στις διάφορες γενιές του, ενώ η πορεία του συνοδεύτηκε με αρκετές πρωτιές. Ήταν για παράδειγμα το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο αυτής της κατηγορίας (το 1983), το πρώτο που χρησιμοποίησε diesel κινητήρα (1986), το πρώτο αυτοκίνητο πόλης που έφθασε μέχρι την Κατασκήνωση Βάσης στο Έβερεστ (σε ύψος πάνω από τα 5,5 χιλιάδες μέτρα) ενώ το 2004, πήρε και τον τίτλο του "Αυτοκινήτου της Χρονιάς", μια πρωτιά για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Μεταξύ άλλων ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να κινηθεί με φυσικό αέριο, ενώ στην γκάμα του υπάρχουν όλες οι επιλογές καυσίμου, από βενζίνη, πετρέλαιο, LPG και CNG, ενώ παράλληλα διαθέτει και μια πληθώρα εκδόσεων από δικίνητα και τετρακίνητα και με πολλά επίπεδα εξοπλισμού. Όπως και να έχει το Panda ήταν και παραμένει ένα εμπορικό hit για την Fiat, υπενθυμίζοντας σε όλους μας -και κυρίως στους ανθρώπους του γκρουπ FCA- την μεγάλη παράδοση των Ιταλών στα μικρά μοντέλα, που τόσο ξεχνούν τελευταία αναζητώντας πωλήσεις και κέρδη σε κατηγορίες που δεν ήταν ποτέ προνομιακό τους πεδίο.