Το Ford Bronco R θα είναι το νέο SUV της μάρκας


H Ford μας δίνει μια πρώτη hardcore γεύση από το Bronco που επιστρέφει δριμύτερο με στόχο κυρίως την βορειοαμερικανική αγορά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/11/2019

Με αφορμή τα 50ή επέτειο από τη νίκη του Rod Hall στο Baja 1000 η Ford αποκαλύπτει μια πρωτότυπη εκδοχή του Bronco με το μοντέλο παραγωγής να είναι έτοιμο για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Prototype που βλέπετε στην οθόνη σας έχει εξελιχθεί από την Ford Performance σε συνεργασία με την Geiser Bros Design και την Development, καθώς και με την συμμετοχή του Cameron Steele, πρωταθλητή στο Baja 1000 Trophy Truck.

To αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με μια race εκτός δρόμου διάθεση, από αυτή που αρέσει στους Αμερικάνους. Από το αμάξωμα με το σηκωμένο παρουσιαστικό (απόσταση από το έδαφος στα 356 mm) και τους τροχούς 17’’ με τα ειδικά λάστιχα της BF Goodrich να προεξέχουν από τους θόλους, ξεχωρίζουν τα αγωνιστικά trail στοιχεία, όπως οι μπάρες και τα προστατευτικά ή η πίσω ρεζέρβα.

Η Ford έχει επιβεβαιώσει πως το νέο Bronco θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Ranger και στην πλατφόρμα T6. Κάτω από το καπό αναμένονται εξίσου δυνατοί κινητήρες, όπως ο τετρακύλινδρος 2.3 Ecoboost με ισχύ 274 PS και 420 Nm. Στο Prototype υπάρχει μονό turbo της Novak, αλλά το μοντέλο παραγωγής θα έχει κανονικά διπλό.

Το Bronco αποδίδει φόρο τιμής στο αρχέτυπο μοντέλο (παραγωγή 1965-1996) και θα βρεθεί αντιμέτωπο με μοντέλα όπως το Jeep Wrangler, θα είναι διαθέσιμο με τρίθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα δίχως να αποκλείεται η κυκλοφορία του και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα θα υπάρχει και μία open roof έκδοση για ανοιχτή οδηγική απόλαυση.