To Ford Bronco θα είναι διαθέσιμο και ως Raptor;


Με τις εντυπωσιακές κριτικές για το RangerRaptor αλλά και για το F150 Raptor η Ford σκέφτεται μια αντίστοιχη έκδοση και για το νέο Bronco.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/7/2019

Το 2020 αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα έκδοση του iconic Ford Bronco που αναμένεται να διατηρήσει την γνωστή γωνιώδη εικόνα του διάσημου προγόνου του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κινητήρας του Bronco αναμένεται να είναι ο τετρακύλινδρος και υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost των 2.300 cc, που εξασφαλίζει τόσο (σχετική) οικονομία καυσίμου όσο και επιδόσεις.

Παράλληλα οι ίδιες φήμες αναφέρουν πως κάτω από το καπό με τις ακμές του Bronco θα μπορεί να λάβει θέση και ο EcoBoost V6 των 2.700 cc με τα διπλά turbo, ο οποίος χρησιμοποιείται τόσο στο Edge ST όσο και σε μερικές εκδόσεις του F150.

Για την περίσταση η απόδοσή του θα μπορούσε να είναι περίπου στους 340 ίππους και τα 515 Nm, τιμές που καλύπτουν το χαρακτηρισμό Raptor. Στην περίπτωση πάντως που υλοποιηθεί μια έκδοση Raptor του Bronco τότε ο προσανατολισμός της θα είναι σαφώς πιο off road σε σχέση με τις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις του.

Κρίνοντας μάλιστα από το Ranger Raptor αυτό σημαίνει ειδικά εξελιγμένες αναρτήσεις, σοφιστικές προγράμματα οδήγησης, ειδικούς τροχούς και βέβαια αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Πάντως άλλες φήμες λένε πως η Ford μπορεί να τοποθετήσει στο Bronco τον V8 των 5.0 lt της Mustang.