Το Ford Evos είναι το Mondeo του μέλλοντος


Η Ford παρουσίασε το Evos, ένα νέο όχημα το οποίο είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου στην Κίνα και από πολλούς θεωρείται ο διάδοχος του Mondeo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 19/4/2021

Το Evos έχει τη μορφή ενός CUV (Crossover Utility Vehicle) σε ό,τι αφορά στο αμάξωμά του και αυτό δείχνει ότι στην «Μπλε Οβάλ» θέλουν να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό στους υποψήφιους αγοραστές.

Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο δημιούργημα των ανθρώπων της Changan Ford, της κοινοπραξίας που έχει συστήσει η Ford Motor Company με την κινεζική Changan Automobile από το 2012.

Το όχημα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά στην ασιατική χώρα, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του «παγκόσμιου αυτοκινήτου».

Το εσωτερικό του είναι ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζει μια εντελώς νέα εικόνα συγκριτικά με αυτή που έχουμε συνηθίσει ως τώρα στα μοντέλα της Ford.

Στο ταμπλώ υπάρχει μια ενιαία διαμόρφωση πλάτους 1,4 μέτρων στην οποία ενσωματώνονται η έγχρωμη οθόνη 12,3 ιντσών στη θέση του κλασικού πίνακα οργάνων και μία μακρόστενη οθόνη αφής 27 ιντσών, ανάλυσης 4K, στην κονσόλα, οι οποίες καλύπτονται από ενιαίο κρύσταλλο. 

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες αναφορικά με τους κινητήρες και το Plug-in Hybridσύστημα που θα διαθέτει το Evos.

Επίσης, δεν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που να δείχνουν το πίσω μέρος του. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, πολλοί θεωρούν ότι το νέο μοντέλο θα είναι ο αντικαταστάτης τού Mondeo, κάτι που μένει να αποδειχτεί, ωστόσο.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.