Το Ford F-150 θα έχει από το 2022 και ηλεκτρική έκδοση


Τα 456 PS που θα αποδίδουν οι δύο του ηλεκτροκινητήρες θα το καθιστούν ως το πιο δυνατό και το πιο γρήγορο F-150.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 18/9/2020

Το F-150 είναι το best seller της Ford στις ΗΠΑ και για να παραμείνει και στο μέλλον, όπως είναι εδώ και δεκαετίες, επιβάλλεται να ακολουθεί το ρυθμό και τις τάσεις της εποχής. Και μιας και η αναμφισβήτητη τάση είναι η ηλεκτροκίνηση η παρουσία μιας πλήρους ηλεκτρικής έκδοσης στη γκάμα της νέας γενιάς του ήταν σχεδόν βέβαιη.

Τώρα πλέον είναι σίγουρη, μιας και η Ford όχι μόνο έδωσε στη δημοσιότητα ένα καινούργιο teaser video στο οποίο τραβά ένα βαρύ τρέιλερ αλλά θεμελίωσε και το καινούργιο Rouge Electric Vehicle Center στο Μίτσιγκαν. Όπου από τα μέσα του 2022 θα κατασκευάζεται το F-150 EV και είναι μέρος μιας συνολικής επένδυσης 592 ευρώ.

Για το αυτοκίνητο αυτό καθαυτό οι άνθρωποι της Ford αποκάλυψαν πως έχει ήδη υποβληθεί σε πολύ σκληρές δοκιμασίες και δοκιμές. Επίσης πως θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες και θα είναι η πιο ισχυρή έκδοση του F-150. Κάτι που στην πράξη σημαίνει πως θα έχει περισσότερα από τα 456 PS και τα 691 Nm που αποδίδει ο V6 των 3,5 lt του Raptor.  

Ακολουθήστε το CAR AND DRIVER στο GOOGLE NEWS για να μη χάνετε είδηση!

Και φυσικά ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε ότι αφορά τις επιταχύνσεις, από στάση και εν κινήσει. Το άλλο στοιχείο που αποκάλυψαν είναι το μεγάλο του εμπρός πορτμπαγκάζ που θα αυξάνει την πρακτικότητά του.