To Ford Focus ST 2022 καταφθάνει στην Ευρώπη – Τιμές


Το ανανεωμένο hatchback της Ford βρίσκεται ένα βήμα πριν την κυκλοφορία του στην Ευρώπη. Αναλυτικά οι τιμές του στην ισπανική αγορά.

  • 30/11/2021

Η αναμονή για το νέο Ford Focus ST του 2022 πλησιάζει στο τέλος της. Το επιτυχημένο μοντέλο βρίσκεται προ των πυλών για να εισέλθει στην ισπανική αγορά και οι εισαγωγείς ετοιμάζονται να το υποδεχτούν ανακοινώνοντας τις τιμές, οι οποίες δεν θα διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από αυτές που θα δούμε και στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζουμε ότι το νέο Focus ST θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: στην κλασική πεντάθυρη hatchback αλλά και στην πιο οικογενειακή μορφή του, την wagon.

Το Ford Focus ST 2022 κρύβει κάτω από το καπό του έναν βενζινοκινητήρα Ecoboost 2,3 lt. που αποδίδει 280 PS, 420 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, στην βασική έκδοση ή με ένα επτατάχυτο αυτόματο προαιρετικά. Αυτός ο συνδυασμός του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,7 δευτ. ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Την ίδια στιγμή μέσω ενός επιλογέα «Drive Mode» ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το προφίλ οδήγησης που ταιριάζει στις συνθήκες στις οποίες κινείται.

Οι πιο σημαντικές τροποποιήσεις που υπέστη το διάσημο μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας επικεντρώνονται στο μπροστινό τμήμα. Εκεί δεσπόζει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα που χαρακτηρίζεται από το τραπεζοειδές σχήμα και την κυψελοειδή όψη της. Την ίδια στιγμή οι πλαϊνοί αεραγωγοί μεγάλωσαν προσδίδοντας μια πιο επιθετική μορφή στο εμπρός σύνολο. Στην standard έκδοση το ST έρχεται με τροχούς 18 ιντσών ενώ υπάρχει και σαν προαιρετική επιλογή ένα σετ 19 ιντσών.

Προχωρώντας στο εσωτερικό του Focus ST το στοιχείο που κλέβει την παράσταση είναι η τεράστια, 13,2 ιντσών, κεντρική οθόνη αφής η οποία λειτουργεί με το infotainment σύστημα SYNC 4 και δένει αρμονικά με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Τα καθίσματα φέρουν πιστοποίηση AGR ενώ το τιμόνι είναι θερμαινόμενο και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο. 

Αναλυτικά οι τιμές του ανανεωμένου Ford Focus ST 2022 στην ισπανική αγορά:

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣFOCUS STWAGON
2.3 EcoBoost 280PS 6 speed€ 37.809€ 38.482
2.3 EcoBoost 280PS 7 Auto€ 40.449-