Το Ford Focus ST «αγριεύει» και δέχεται ελαστικά της Barracuda (photos-video)


Το Ford Focus ST δέχεται αισθητικές αναβαθμίσεις από την JMS Fahrzeugteile σε συνεργασία με την Barracuda, και έρχεται ακόμα πιο «αγριεμένο».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BARRACUDA MEDIA
  • 16/11/2022

Η μη ανανέωση του Ford Focus RS, τοποθέτησε αυτόματα την έκδοση ST στην κορυφή της γκάμας της τρέχουσας, τέταρτης γενιάς της κατηγορίας compact αυτοκινήτων της Ford, η οποία κυκλοφορεί από το 2018. Τώρα, η JMS Fahrzeugteile τροποποιεί την εμφάνιση του hot hatch, προσθέτοντας διάφορα στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Σε συνεργασία με την Barracuda Racing Wheels, η εταιρεία έχει προσθέσει ζάντες 19 ιντσών Project 3.0 της σειράς Ultralight του γνωστού κατασκευαστή αγωνιστικών τροχών, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με την τεχνοτροπία 'flow forming', η οποία βοηθά στην εξοικονόμηση βάρους και την καλύτερη ροή του αέρα. Φέρουν επίσης ακτίνες μοντέρνου σχεδιασμού σε σχήμα Y, είναι βαμμένες με κατεργασμένο μαύρο χρώμα και συνοδεύονται από ελαστικά μεγέθους 235/35R19.

Δύο στοιχεία είναι αυτά που εξασφαλίζουν την τέλεια ευθυγράμμιση των τροχών κάτω από τους θόλους: Η εξαιρετικής ποιότητας ανάρτηση KW Variant 3, αλλά και οι αποστάτες τροχών που έχουν τοποθετηθεί τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος.

Όσο για το ανανεωμένο λουκ του εξωτερικού του, το Ford Focus ST της JMS φέρει ένα αυτοκόλλητο «περιτύλιγμα,» σχεδιασμένο ψηφιακά από την Schwarbenfolia. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των αγώνων δρόμου, αποκτώντας μία όψη graffiti, με το κόκκινο, το μαύρο και το λευκό να κυριαρχούν σε όλο το αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Επιπροσθέτως, η Friedrich Motorsport, εταιρεία-ειδικός στην κατασκευή πανίσχυρων και πολύ «φασαριόζικων» εξατμίσεων, εξόπλισε το ST με μία από αυτές, κάνοντάς το ακόμα πιο άγριο και προσφέροντάς του έναν πολύ πιο ευκρινή και πλούσιο ήχο.

Δείτε το δημιούργημα της JMS Fahrzeugteile εν δράσει: