Το Ford GT Carbon Series έχει ειδικό βάρος


Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε μια νέα όμορφη εκδοχή του απίστευτου GT με περίσσεια ανθρακονημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/10/2018

Πριν από μερικές εβδομάδες η Ford είχε ανακοινώσει πως «το όνειρο GT για ακόμη 350 τυχερούς θα γίνει πραγματικότητα» μέχρι το 2022. Και αυτό διότι μαζί με αυτά τα επερχόμενα η συνολική παραγωγή των GT θα φτάσει τα 1.350 μέσα σε μία εξαετή περίοδο. Πλέον η Ford έχει εξομαλύνει την παραγωγή κατασκευάζοντας επτά GT ανά εβδομάδα και ανάλογα με την ζήτηση έχει προβλεφθεί η παραγωγή και ενός Carbon Series (ανάμεσα στα επτά).

Όπως μαρτυρά και η ονομασία της ειδικής αυτής έκδοσης υπάρχει πολύ περισσότερο κάρμπον (μέχρι και οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι από αυτό το υλικό) ώστε το απόβαρο να μειωθεί κατά 18 kg. Επίσης η απόληξη είναι από τιτάνιο, όπως και τα μπουλόνια των τροχών, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι νέο και από ελαφρύτερο πλαστικό προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερη ψύξη.

Παρόλο που το GT Carbon Series είναι εστιασμένο και στημένο για την πίστα υπάρχει άδεια για χρήση στον δρόμο και για αυτό έχουν διατηρηθεί στο εσωτερικό τόσο το σύστημα κλιματισμού όσο και το σύστημα πολυμέσων. Για το αμάξωμα υπάρχουν τέσσερις πολύ όμορφες βαφές και κάρμπον πινελιές σε αρκετά σημεία. Οι επενδύσεις κάρμπον είναι έντονες και στο εσωτερικό με τα πανέμορφα μπάκετ και την αλκαντάρα που εναλλάσσεται με τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες.