Το Ford GT Heritage με την Gulf φορεσιά του


Ένα supercar με την ιστορία και την αξία που φέρει η επωνυμία Ford GT λογικό είναι να αποκτά νέες εκδόσεις με άρωμα από το ένδοξο παρελθόν γιορτάζοντας τα 50ά γενέθλιά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/8/2018

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η ειδική έκδοση του Ford GT ξεχωρίζει από τον όμορφο συνδυασμό με το γαλάζιο ως βασικό χρώμα που δημιουργεί όμορφη αντίθεση με τις πορτοκαλί ρίγες που διαπερνούν κατά μήκος το αμάξωμα. Το πορτοκαλί ντύνει και το μπροστινό, χαμηλά, μέρος και αναμφίβολα το όλο σύνολο εξιτάρει τις αισθήσεις.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι οι δαγκάνες (μαντέψτε, σε επίσης πορτοκαλί!) όταν τα καλύμματα από τους εξωτερικούς καθρέπτες είναι σε χρώμιο. Στο εσωτερικό υπάρχει μία νέα επένδυση από δέρμα αλκαντάρα που τονίζεται από τις μπλε και πορτοκαλί βαφές, ενώ δεν απουσιάζει το ειδικό ταμπελάκι αρίθμησης.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές στον V6 3.5 των 656 PS, ενώ η ειδική έκδοση GT Heritage Edition Gulf εξοπλίζεται με σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών. Η Ford αναφέρει πως τα μοντέλα που θα παραχθούν μέσα στο 2019 θα ξεχωρίζουν από το νούμερο 9 προς τιμή του αγωνιστικού GT40 του 1968 που νίκησε στο Le Mans και τα μοντέλα του 2020 με τον αριθμό 6 αποδίδοντας φόρο τιμής στην σεζόν του 1969.