Tο Ford GT του μέλλοντος


Ο θρύλος που περιβάλλει και προσδιορίζει το Ford GT είναι πολύ σημαντικός για την εταιρεία. Το ίδιο σημαντικός είναι και ο τρόπος που θα το αντιμετωπίζει στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: MAKSIM BUROV.
  • 11/10/2020

Πώς θα είναι η επόμενη (ή ακόμη και η μεθεπόμενη) γενιά του Ford GT; Πριν απαντήσουμε, θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ουσιαστικό. Η απάντηση θα αφορά στη συγκεκριμένη «κλειστή» ερώτηση ή στη ερώτηση γνώμης πώς θα θέλαμε εμείς να είναι; Για την «Μπλε Οβάλ» γνωρίζουμε εκ των πραγμάτων πώς ήθελε να είναι τόσο η δεύτερη γενιά του (το 2004) όσο και η τρίτη (το 2016). Αναμφισβήτητα, παρέπεμπαν σαφέστατα στο αμάξωμα του θρυλικού GT40

Στις φωτογραφίες που δημιούργησε σε υπολογιστή ο κ. Maksim Burov βλέπουμε την υποκειμενική αντίληψη του για τη μορφή ενός μελλοντικού Ford GT. Ωστόσο, το στοιχείο που το κάνει άξιο αναφοράς είναι πως πρόκειται για ένα όχημα που έχει μόνο μία θέση, στο κέντρο. Αυτό το δεδομένο χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο ως αγωνιστικό με το οποίο η εταιρεία θα μπορούσε να συμμετέχει ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής («WEC»). Άλλωστε, η θεσμοθέτηση από τη FIA της κατηγορίας «Le Mans Hypercar», η οποία θα αντικαταστήσει την (κορυφαία) LMP1 στον θεσμό, δίνει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Το  νέο Ford GT που δημιούργησε ο κ. Burov επαναφέρει πολλά στοιχεία από το αμάξωμα του GT40 με έναν τρόπο που είναι ελκυστικός, συνδυάζοντας ρετρό στοιχεία με τη σύγχρονη αντίληψη για ένα supercar ή hypercar. Δεν ξέρουμε εάν η Ford θα υιοθετούσε κάποια από αυτά στη δική της δημιουργία, ξέρουμε, όμως, ότι θέλουμε να δούμε να συνεχίζει την (διαδοχική) παραγωγή αυτού του ιστορικού μοντέλου. Είτε ως μονοθέσιο, κατά το πρότυπο της Ferrari Monza SP1, είτε στην κλασική, διθέσια, διαμόρφωση του εσωτερικού του.

Διαβάστε, επίσης: Ford Vs Ferrari: Ένα απολαυστικό video από το «backstage» της ταινίας-θρύλου.