To Ford Maverick θα γίνει το pickup των 17.000 ευρώ


Μικρότερο σε διαστάσεις από το Ranger και απρόσμενα προσιτό, το νέο Ford Maverick φιλοδοξεί να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας των pickup στην αμερικανική αγορά.

  • 16/4/2021

Αν και η παραγωγή του νέου Maverick δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τον προσεχή Ιούλιο, έκανε την εμφάνισή του στους δημόσιους δρόμους μία πιο δυναμική έκδοση του μοντέλου, που πιθανώς να αφορά το Raptor.

Το νέο pick-up διαθέτει πιο άγρια και μεγαλύτερη μάσκα (μαύρου χρώματος) στο μπροστινό μέρος με μεγάλα γράμματα της φίρμας και προβολείς ομίχλης στις γωνίες του προφυλακτήρα. Τα πλαστικά φτερά στους θόλους φιλοξενούν χωμάτινα ελαστικά για εκτός δρόμου χρήση.

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι πιο διακριτικές. Το λογότυπο Raptor εμφανίζεται στο πάνω μέρος της πόρτας, ενώ ο προφυλακτήρας βελτιώνει τη γωνία αναχώρησης. Και έτσι μπορείς ευκολότερα να διακρίνεις το αυξημένο ύψος του αμαξώματος.

Από τη στιγμή που οι πωλήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα υπάρξει έκδoση Raptor. Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο πως η Ford ετοιμάζει ένα πιο off-road μοντέλο, με αναβαθμισμένη ανάρτηση και ελαστικά.

Το νέο Maverick βασίζεται στην πλατφόρμα «C2» και τοποθετείται κάτω από το Bronco Sport και το Escape, τα οποία κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Έχοντας ως δεδομένο τις αξιοπρεπείς ικανότητες εκτός δρόμου του Bronco Sport, θεωρούμε πως και για το συγκεκριμένο Maverick θα ισχύει το ίδιο.

Από την άλλη μεριά, η βασική έκδοση του Maverick αναμένεται να είναι σπαρτιάτικη. Αντί για βαμμένες εξωτερικές επιφάνειες, υπάρχουν άβαφα μαύρα πλαστικά και σιδερένιες ζάντες με στενά ελαστικά. Για να μειώσει το κόστος η εταιρεία, αφαιρεί μέχρι και το πίσω ανοιγόμενο παράθυρο.

Το νέο pick-up θα διατίθεται και ως προσθιοκίνητο με ράβδους στρέψης πίσω και τιμή που θα ξεκινά κάτω από τα 20.000 δολάρια (17.000 ευρώ περίπου).