To Ford Puma ST θέλει να γράψει ρεκόρ στο Ring


Η αμερικανική εταιρία βρίσκεται σε φάση λανσαρίσματος αυτή την περίοδο ενός πραγματικά πολύ ενδιαφέροντος SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/11/2019

Για το νέο Ford Puma έχουμε γράψει αρκετές φορές όπως και τις προσδοκίες που διατηρούν για το νέο τους κόμπακτ SUV οι ιθύνοντες της εταιρίας. Μάλιστα ο σπορ σχεδιαστικά χαρακτήρας του Puma θα αποτυπώνεται στον δρόμο και μέσα από ισχυρότερες εκδόσεις, όπως η επερχόμενη ST η οποία αναμένεται προς τα τέλη του 2020.

Η συνταγή για το Puma ST αναμένεται να είναι κοινή με του Fiesta ST. Έτσι, κάτω από το καπό θα υπάρχει ο τρικύλινδρος turbo των 1.500 cc με ισχύ στους 200 PS. Οπτικά έχει ήδη παρουσιαστεί η ST Line έκδοση του Puma, αλλά η αυθεντική ST θα έχει πολύ πιο εμφατικό look με πιο χαρακτηριστική αεροδυναμική.

Ανάμεσα στα διάφορα καλούδια αναμένεται να υπάρχουν η σπέσιαλ ρύθμιση της ανάρτησης, το προαιρετικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, τα προγράμματα προφίλ οδήγησης, μια λειτουργία launch control κ.α. Μάλιστα με στόχο την προβολή του Puma ST οι άνθρωποι της Ford σχεδιάζουν να κάνουν και ένα σχετικό ρεκόρ στην πίστα του Nürburgring όπου το επερχόμενο μοντέλο δοκιμάζεται εντατικά… και εξαντλητικά!