Το φθινόπωρο του 2020 η έναρξη παραγωγής του μικρού SUV της Tesla


Σε έναν περίπου χρόνο θα περάσει στην παραγωγή το μικρότερο σε διαστάσεις SUV της Tesla, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως Model Y.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/7/2019

Περίπου δώδεκα μήνες μάς χωρίζουν από την έναρξη παραγωγής του μικρότερου σε διαστάσεις SUV της Tesla, το οποίο και θα βασιστεί στο μέχρι σήμερα γνωστό Model 3.

To Model Y θα κατασκευάζεται αρχικώς στο Fremont της Καλιφόρνιας, ωστόσο, η αμερικανική φίρμα ποντάρει και στην ολοκλήρωση του εργοστασίου της στην Κίνα το οποίο αναμένεται να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της Tesla στις 500.000 μονάδες ετησίως.

Μάλιστα, το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη του θα προέρχονται από το Model 3 θα βοηθήσει την Tesla να πιάσει πιο εύκολα τους στόχους παραγωγής και να αυξήσει σημαντικά το περιθώριο κέρδους από τις πωλήσεις του Model Y.

Με δεδομένο ότι το Model 3 ξεκινά από τα 39.000 δολάρια, η τιμή του Model Y αναμένεται να είναι κατά τι υψηλότερη, ενώ αποκλίσεις ενδεχομένως να υπάρξουν και σε ό,τι αφορά την αυτονομία του αυτοκινήτου εξαιτίας των μεγαλύτερων αεροδυναμικών αντιστάσεων που προκύπτουν από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και το μεγαλύτερο σε ύψος αμάξωμα.