Το Futuro-e που παρουσίασε η Maruti Suzuki είναι πλήρως ηλεκτρικό


H Maruti Suzuki δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει το ρεύμα εξηλεκτρισμού που έχει προκύψει τελευταία στην Ινδία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/2/2020

Στην Auto Expo 2020 του Νέου Δελχί η Maruti Suzuki, που είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής στην μεγάλη ασιατική χώρα, παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο ενός πλήρως ηλεκτρικού SUV. Του Futuro-e όπως ονομάζεται και είναι ένα SUV Coupe με φουτουριστική εμφάνιση η οποία θα χαρακτηρίζει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Suzuki στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η εικόνα του προσδιορίζεται από γεωμετρικές επιφάνειες με έντονο ανάγλυφο και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ταυτόχρονα οι σχεδιαστές της Maruti Suzuki έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις φωτεινές υπογραφές.

Τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ και στις δύο περιπτώσεις εκτείνονται πρακτικά σε όλο το πλάτος του αμαξώματος. Ταυτόχρονα οι μεγάλες, αναλογικά με το συνολικό μέγεθος του SUV Coupe ζάντες συμβάλλουν στη δημιουργία και ενός δυναμικού χαρακτήρα.

Φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό με τις οργανικές και εν μέρει διάφανες φόρμες και το συνδυασμό του μπλε και του χρώματος του ελεφαντόδοντου. Το ταμπλό καλύπτεται από οθόνες, το τιμόνι είναι ανεστραμμένου αεροπορικού τύπου και οι θέσεις είναι τέσσερις και μάλιστα ανεξάρτητες.

Στοιχεία για το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Πάντως θεωρείται βέβαιο πως θα υποστηρίζονται και υβριδικές διατάξεις.