Το Genesis Essentia Concept πλησιάζει όλο και πιο πολύ στην κανονική παραγωγή


ΟΤΑΝ ΤΟ ESSENTIA ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/8/2019

Στην περσινή έκθεση της Νέας Υόρκης το πρωτότυπο Essentia της Genesis είχε κλέψει την παράσταση εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Το αποτέλεσμα είναι οι ιθύνοντες της μάρκας πολυτελείας της Hyundai να σκέφτονται πολύ σοβαρά την κανονική του παραγωγή.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Manfred Fitzgerald αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε αμερικάνικο περιοδικό πως ήδη ασχολούνται με τη συγκεκριμένη έκδοση και πως είναι πλέον στο στάδιο εξέλιξης του πλαισίου. Ταυτόχρονα ανάφερε πως θέλουν να κάνουν τη σωστή επιλογή κινητήρα και να διευκρινίσουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και διαμορφώσεις και πως μεταξύ αυτών θα πρέπει να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή.

Το πρωτότυπο πάντως είναι ηλεκτρικό με περισσότερους του ενός ηλεκτροκινητήρες, καθώς και με ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο είναι το πρώτο που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως δεν θα περάσει στην κανονική παραγωγή. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το κόστος, ενώ αντίθετα το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης δεν μπορεί να αποκλειστεί ειδικά σε μια χρονική περίοδο που όλοι κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πάντως το Essentia δεν είναι το μόνο concept που εξετάζεται από τη Genesis ως κανονικό μοντέλο παραγωγής, καθώς υπάρχει και ο μικρό hatchback Mint, σε περίπτωση που η εταιρεία ήθελε να δραστηριοποιηθεί και σε μικρότερη κατηγορία.