Το Golf Country ήταν το… Volkswagen Tiguan της δεκαετίας του 1980


Ποιο ήταν το Golf Country της δεκαετίας του 1980, η πρώτη απόπειρα της Volkswagen να κατασκευάσει ένα SUV πάνω στο αμάξωμα του Golf II.

  • 4/4/2022

Το πρώτο SUV της γερμανικής φίρμας στη σύγχρονη εποχή κυκλοφόρησε το 2003 όταν η Volkswagen λάνσαρε το Touareg. Το Touareg αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο και ακολούθησε το δημοφιλές Tiguan το 2007 πριν την λαίλαπα των SUV που ήρθε τα τελευταία χρόνια.

Αλλά μία ολόκληρη δεκαετία πριν από το Touareg η γερμανική εταιρεία έκανε την πρώτη της απόπειρα στα οχήματα εκτός δρόμου, με το Golf Country που βλέπετε στις φωτογραφίες και είναι προς πώληση στη Γερμανία. Ποιο ήταν όμως το άγνωστο στους περισσότερους Golf Country που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης το 1989 ως Montana concept;

Βασισμένο στο πεντάθυρο Golf της 2ης γενιάς που κυκλοφόρησε μεταξύ 1984 και 1992, το Country ήταν επίσημο προϊόν της VW, αλλά δεν κατασκευάστηκε εσωτερικά από την Volkswagen. Αντίθετα, η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Steyr-Daimler-Puch στην Αυστρία, η οποία πήρε το κανονικό τετρακίνητο Golf Syncro και αύξησε την απόσταση από το έδαφος στα 210 χιλιοστά, τοποθετώντας το αμάξωμα του Golf σε ξεχωριστό πλαίσιο σκάλας και μεταφέροντας την ρεζέρβα στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Η ομάδα των μηχανικών της VW που εργάστηκαν πάνω στο Country λέγεται ότι κατάφεραν να αγοράσουν ένα από τα 50 Country GTI εξοπλισμένα με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 1,8 λίτρων του GTI, αλλά όλοι οι άλλοι υποψήφιοι αγοραστές έπρεπε να αρκεστούν στους 90 ίππους του 1,8 λίτρων από το κανονικό Golf.

Αυτός είναι και ο κινητήρας που δουλεύει σε αυτό το άψογο Golf Country που βρίσκεται προς πώληση στην γνωστή ιστοσελίδα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Γερμανίας, αλλά αυτό το αυτοκίνητο είναι πιο ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα Country. Πρόκειται για ένα από τα 558 αυτοκίνητα της έκδοσης Chrome που είχαν πλούσιο πρόσθετο εξοπλισμό, όπως τις μπάρες χρωμίου, την συρόμενη ηλιοροφή της Webasto και μπεζ δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Το δέρμα των καθισμάτων φαίνεται πολύ καλό για την ηλικία του αυτοκινήτου και αυτό οφείλεται στο γεγονός είχε μόνο έναν ιδιοκτήτη και έχει διανύσει μόλις 7.400 χιλιόμετρα από την πρώτη κυκλοφορία του το 1992. Η τιμή πώλησης βέβαια των 49.990 € είναι λίγο αλμυρή.