To Golf GTI της επόμενης γενιάς μπορεί να έχει 300 ίππους


Καθώς πλησιάζει η παρουσίαση της επόμενης γενιάς του VW Golf ήδη ξεκίνησε και η φημολογία για το πόσο ισχυρή θα είναι η έκδοση GTI.
 

  • 5/1/2019

Με την 8η γενιά του VW Golf να βρίσκεται προ των πυλών, ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις και για το εμβληματικό GTI το οποίο όπως είναι φυσικό κεντρίζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των φίλων του αυτοκινήτου. Και στην Γερμανία ξεκίνησαν κιόλας οι φήμες για την ισχύ του νέου μοντέλου, με δημοσιεύματα να την τοποθετούν στα 300 άλογα. 

Σύμφωνα με την Auto Bild δεν θα είναι μόνο η κατά πολύ αυξημένη ισχύς που θα αναβαθμίζει σημαντικά το GTI νέας γενιάς από τα παλαιά, αλλά θα υπάρχουν και αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου. 

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα ούτε καν εικόνες από τα αυτοκίνητα δοκιμών του GTI, οι φήμες το θέλουν αρκετά πιο σπορ από τα απλά μοντέλα, με πιο στενή γρίλια, χαμηλή εισαγωγή, διπλή εξάτμιση πίσω και μεγάλο σπόϊλερ οροφής. 

Σε ότι αφορά την ισχύ, η μεγάλη αύξηση που φημολογείται θα το φέρει στα επίπεδα του σημερινού R το οποίο και αυτό θα ανέβει σε ισχύ, πλησιάζοντας ακόμα πιο πολύ τα δεδομένα των κορυφαίων hatchbacks. Kαι σίγουρα θα είναι το δυνατότερο GTI με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. 

Μένει να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες και αν όντως η φημολογία έχει κάποια βάση. Η παρουσίασή του αναμένεται μετά τα μέσα της χρονιάς με την παραγωγή να ξεκινά λίγο πριν το τέλος του 2019.