Το Gran Turismo 7 είναι η μοναδική σου ευκαιρία να κερδίσεις μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες


Τα eSports μπαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Ολυμπιακή Επιτροπή να κάνει μία αρκετά... ενδιαφέρουσα επιλογή παιχνιδιών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: IOC, Gran Turismo
  • 23/3/2023

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα eSports ετοιμάζονται να φορέσουν τα «καλά» τους και να συμμετάσχουν -έστω και πειραματικά- στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μέσω του Olympic Esports Series 2023.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θέλει να ενώσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν φυσικά τη χώρα απ' την οποία κατάγονται, αντίστοιχα, σε αθλήματα όπως το τένις, το σκάκι, η τοξοβολία και φυσικά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Η IOC (International Olympic Committee) και η FIA συνεργάστηκαν προκειμένου να επιλέξουν την πλατφόρμα/βιντεοπαιχνίδι μέσω των οποίων θα λάβουν χώρα οι αγώνες, με το Gran Turismo 7 να είναι η τελική επιλογή τους.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 13 Απριλίου, όταν ένα ειδικό μενού θα ανοίξει στην πλατφόρμα του Gran Turismo 7, το οποίο θα επιτρέπει την πρόσβαση όλων των παικτών σε μία διαδικασίαχρονομετρημένων δοκιμαστικών, η οποία θα διαρκέσει αρκετές μέρες. Παίκτες από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτου επιπέδου, θα μπορούν να συμμετέχουν στις κατατακτήριες, με την πίστα και το όχημα συμμετοχής να έχουν επιλεχθεί από την ομοσπονδία.

Έπειτα, οι ταχύτεροι αυτής της δοκιμασίας χρονομέτρησης θα λάβουν πρόσκληση για να διαγωνιστούν στους τελικούς, οι οποίοι θα λάβουν χώρα στην Σιγκαπούρη, από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου, στο Suntec Centre, ως κυρίως θέαμα της Ολυμπιακής Εβδομάδας Esports 2023.

Η επιλογή των συγκεκριμένων παιχνιδιών έφερε έντονη αντίδραση από τη μεριά των ίδιων των gamers, με τους περισσότερους να τη θεωρούν άτοπη, ψέγοντας την επιτροπή, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι άγνωστα. Θα περίμενε κανείς ότι η IOC θα περιλάμβανε πιο παραδοσιακά παιχνίδια, όπως για παράδειγμα το League of Legends και το Dota 2, τα οποία είναι αυτά με τις περισσότερες προβολές σε streams στο Twitch, και δύο από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια παγκοσμίως.

Αναλυτικά η λίστα με τα 9 αθλήματα και τα αντίστοιχα παιχνίδια:

Τοξοβολία - Tic Tac Bow

Baseball - WBSC eBASEBALL: POWER PROS

Σκάκι - Chess.com

Ποδηλασία - Zwift

Χορός - JustDance

Μηχανοκίνητος αθλητισμός - Gran Turismo

Ιστιοπλοΐα - Virtual Regatta

Taekwondo - Virtual Taekwondo

Τέννις - Tennis Clash

Δείτε το trailer του Gran Turismo για το event: