To Grand Coupe της DS είναι χάρμα οφθαλμών


Η πρόσφατη αποκάλυψη του DS 9 όπλισε το χέρι των σχεδιαστών της X-Tom Design οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν την coupe εκδοχή του εντυπωσιακού sedan.

  • 27/2/2020

Οι Γάλλοι έχουν μπει για τα καλά στα χωράφια των premium κατασκευαστών, βλέποντας την DS Automobiles να προσθέτει στο οπλοστάσιό της ένα πολυτελές sedan.

Ο λόγος για το πολλά υποσχόμενο DS 9, το οποίο εκτός των άλλων αποτέλεσε και την αφορμή για τους σχεδιαστές της X-Tom Design ώστε να δημιουργήσουν στον δικό τους ψηφιακό κόσμο ένα υψηλών προδιαγραφών coupe.

Ένα coupe που θα μπορούσε κάλλιστα να αναβιώσει τον θρύλο της SM-Maserati, πενήντα χρόνια από τη δημιουργία του γαλλικού τετράτροχου που σόκαρε με την τεχνολογία και τον σχεδιασμό του τον αυτοκινητικό κόσμο εκείνης της εποχής.

Για να είμαστε πιο ρεαλιστές, πάντως, η coupe εκδοχή του DS 9 τοποθετείται απέναντι στις αντίστοιχες μεγέθους και ύφους προτάσεις τις οποίες συναντάμε σήμερα στην γκάμα της Mercedes-Benz, της BMW και της Audi.

Άλλωστε αυτοί θεωρούνται και οι βασικοί ανταγωνιστές της γαλλικής φίρμας που πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα στα δύσβατα μονοπάτια κατηγοριών που τις τελευταίες δεκαετίες γερμανοκρατούνται.

Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες είχαν γίνει τόσο από την Peugeot (βλέπε 406 Coupe) όσο κι από την Renault (βλέπε Laguna Coupe) οι οποίες ωστόσο δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία και την επιθυμητή συνέχεια.