Το Hennessey Maximus είναι το πιο hardcore pickup του κόσμου (video)


Με πάνω από 1.000 PS και μια εμφάνιση που είναι τόσο κακή όσο την περιμένεις το Maximus δεν δημιουργεί καμία αμφιβολίες σχετικά με τον προσανατολισμό του.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/11/2019

Πριν από ένα χρόνο η Hennessey είχε δείξει κάτι λίγο από το Maximus, ενώ τώρα το αποκάλυψες λίγο πριν τη SEMA, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα. Το πιο καινούργιο μοντέλο της Hennessey λοιπόν, το Maximus, βασίζεται μεν στο επίσης νέο pickup της Jeep το Gladiator αλλά σε σχέση με αυτό είναι σαφώς πιο εντυπωσιακό και κακό.

Καταρχήν κάτω από το μεγάλο καπό δεν υπάρχει ο V6 Pentastar των 3,6 lt της Jeep αλλά ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 6.200 cc του Hellcat. H απόδοση του οποίου, μετά από κάποιες επεμβάσεις στην τροφοδοσία, την ψύξη και την εξάτμιση αλλά και την αντικατάσταση τόσο της κεντρικής μονάδας ελέγχου και των καλωδιώσεών της έχει φτάσει τα 1.014 PS. Και τα 1.264 Nm, τιμές που είναι υπέρ-τριπλάσιες σε σχέση με τη στάνταρ απόδοση του Gladiator.

Εντυπωσιακές είναι φυσικά και οι επιδόσεις, μιας και το 0-96 km/h (0-60 mph) διαρκεί μόλις 3,9 sec, ενώ οι επεμβάσεις φυσικά και δεν σταματούν εδώ. Έτσι οι άξονες είναι heavy duty, οι προφυλακτήρες είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την περίσταση, τα βοηθητικά φώτα είναι LED, ενώ το εσωτερικό είναι ολόκληρο επενδυμένο με δέρμα υψηλής ποιότητας.

Η τιμή του Hennessey Maximus ξεκινά από τις 225.000 δολάρια, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί μόλις στις 25 μονάδες.