Το Honda Civic Type R έχει πλέον και έκδοση pickup


To pick up που βασίζεται στο Honda Civic Type R της τελευταίας γενιάς δεν πρόκειται να κατασκευαστεί δεύτερη φορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/5/2018

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και αστείο, αλλά δεν είναι, καθώς το τμήμα Product Engineering της Honda στη Μεγάλη Βρετανία πράγματι εξέλιξε με τον κωδικό “Project P” ένα Civic Type R pickup. Το οποίο φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να περάσει στην παραγωγή, αλλά μπορεί, όπως είπαν οι εμπνευστές του, να διεκδικήσει το ρεκόρ για τα προσθιοκίνητα pick up στο Nürburgring. Άλλωστε έχει όλα τα προσόντα για αυτό, καθώς ο κινητήρας και γενικά όλα τα μηχανικά μέρη έχουν παραμείνει τα ίδια με αυτά του hatchback.

Έτσι και τα 320 PS υπάρχουν και το 0-100 km/h διαρκεί λιγότερο από 6,0 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 265 km/h. Φυσικά έχουν διατηρηθεί και τα προγράμματα οδήγησης και έτσι, όπως αναφέρουν και πάλι οι εμπνευστές του αυστηρά διθέσιο Project P είναι και άνετο και γρήγορο.

Οι δύο μόνο θέσεις προκύπτουν από την αφαίρεση του πίσω καθίσματος, ενώ από το μοντέλο προπαραγωγής που χρησιμοποιήθηκε σαν βάση, οι πίσω κολώνες αντικαταστάθηκαν από ένα roll-bar, ενώ διαμορφώθηκε και μια καρότσα με πόρτα το κάτω μέρος της 5ης πόρτας. Η οποία φυσικά και έχει αεροτομή. Τώρα το ποιος θα φόρτωνε ένα Civic Type R, έστω και pickup, είναι ένα καλό ερώτημα που μάλλον δεν έχει απάντηση.