Το Honda Civic Type R Limited Edition κυνηγά το απόλυτο ρεκόρ (video)


H Honda, δημιούργησε μια ειδική έκδοση του Civic Type R την οποία ονομάζει «Limited Edition» και η οποία θα είναι διαθέσιμη από το καλοκαίρι. Όσοι ενδιαφέρεστε, σπεύστε. Μόνο 100 θα διατεθούν στην Ευρώπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΑΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/2/2020

Οι άνθρωποι της Honda αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια έκδοση του Civic Type R με πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά και εμφάνιση απ’ ό,τι στο «απλό» (sic). Το Civic Type R Limited Edition, όπως ονομάζεται, έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο ώστε να έχει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά εντός πίστας. Ο λόγος ύπαρξής του είναι η επιθυμία των ανθρώπων της ιαπωνικής εταιρείας να επανακτήσει το δημοφιλές μοντέλο της τον τίτλο του ταχύτερου δικίνητου hot hatch στην πίστα του Nόrburgring, τον οποίο έχασε από το νέο Renault Mιgane R.S. Trophy-R πέρυσι τον Μάϊο (το γαλλικό μοντέλο σημείωσε χρόνο 7’:40’’.1).

Όπως ανακοινώθηκε, το Civic Type R Limited Edition θα κατασκευαστεί μόνο σε 1.000 αριθμημένες μονάδες από τις οποίες μόλις οι 100 θα διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Η μέγιστη ισχύς και μέγιστη ροπή του δίλιτρου VTEC Turbo κινητήρα δεν αλλάζουν (παραμένουν 320 PS/6.500 rpm και 400 Nm/2.500-4.500 rpm, αντίστοιχα) αλλά οι τεχνικοί της Honda μείωσαν το βάρος του οχήματος κατά 47 kg συγκριτικά με αυτό της έκδοσης Type R GT.

Για να το καταφέρουν, το Civic Type R Limited Edition διαθέτει τροχούς ελαφρού κράματος 20 ιντσών της BBS, αφαίρεσαν τμήμα του ηχομονωτικού υλικού από την οροφή, το ταμπλό το πίσω μέρος και τον εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης έχει αφαιρεθεί το σύστημα infotainment και το σύστημα κλιματισμού. 

Εκτός αυτών, στο Civic Type R Limited Edition έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης για να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα της έκδοσης και έχουν τοποθετηθεί ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Το αμάξωμά του θα έχει μαύρο χρώμα στην οροφή, τους εξωτερικούς καθρέφτες και τη μάσκα, το εσωτερικό του είναι επενδεδυμένο με alcantara, ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται το σύστημα ασφάλειας και προειδοποίησης του οδηγού «Honda Sensing». Την γκάμα συμπληρώνουν τα Type R Sport Line και GT με στοιχεία εξοπλισμού που μπορείτε να δείτε -μαζί με αυτά του Type R Limited Edition- στο video που ακολουθεί.