To Honda Civic Type-R σε νέες offroad περιπέτειες


Σε ένα ικανότατο offroader μετέτρεψε το πιο καυτό hatchback των ημερών μας η Ralph Hosier Engineering. O λόγος για το Honda Civic Type-R και την εντυπωσιακή έκδοση OveRland.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/5/2019

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται αρκετή φαντασία για να δημιουργήσει κανείς μια εκτός δρόμου έκδοση του Honda Civic Type-R, η υλοποίηση ωστόσο αυτής της… θεότρελης ιδέας μόνο αδιάφορη δεν τη λες.

Έτσι, λοιπόν, το λευκό Honda Civic Type-R με το τροποποιημένο body kit, την εμφανώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και τα χωμάτινα ελαστικά της BF Goodrich φαντάζει λες και βγήκε από τις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ή του θρυλικού Ράλλυ Ντακάρ.

Για την αύξηση της απόστασης από το έδαφος κατά 7,5 εκατοστά σε σχέση με τις «συμβατικές» εκδόσεις του αυτοκινήτου, τροποποιήθηκαν και οι αναρτήσεις,  αντιθέτως τόσο ο κινητήρας όσο και το σύστημα μετάδοσης διατήρησαν την εργοαστασιακή τους… μορφή.

Έτσι το «βάρος» της κίνησης του εντυπωσιακού Honda Civic OveRland αναλαμβάνουν τα χωμάτινα ελαστικά διαστάσεων 255/55/18.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ralph Hosier Engineering το εν λόγω Honda Civic δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από την απτή απόδειξη των απεριόριστων δυνατοτήτων ενός αυτοκινήτου που θα συνεχίσει να ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του στην άσφαλτο.