To Honda N One RS είναι το πιο καυτό city car των ημερών μας


H ανανέωση του Honda N One, ενός αυθεντικού city car για την ιαπωνική αγορά, έφερε μαζί της την έκδοση RS ανοίγοντας φυσικά και τη δική μας όρεξη.

  • 15/9/2020

Τα “kei cars” αποτελούν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα δημοφιλής κατηγορία στην ιαπωνική αγορά, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι το εξαιρετικά μικρό μέγεθος αμαξώματος και οι αντιστοίχως μικρής χωρητικότητας κινητήρες.

Σε αυτή την κατηγορία, η οποία θα μπορούσε να περιγραφεί και από τον γνώριμο σε εμάς όρο των city cars, δραστηριοποιείται από το 2012 το Honda N One.

Οκτώ χρόνια, μετά από την πρεμιέρα του λιλιπούτειου Honda έφτασε η στιγμή της ανανέωσης, η οποία δεν έφερε μόνο τις συνήθεις σχεδιαστικές και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις αλλά και μια νέα έκδοση.

Όχι μια οποιαδήποτε έκδοση, αλλά εκείνη που ξεχωρίζει χάρη στα διακριτικά RS και τον δυναμικό χαρακτήρα της.

Για την ακρίβεια το Honda N One RS φέρει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που του επιτρέπουν να διεκδικεί μια θέση στην καρδιά μας, αντικαθιστώντας σε επίπεδο… hardware το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT) με ένα μηχανικόκιβώτιο πέντε σχέσεων.

Αυτό και μόνο φαντάζει ικανό για ενισχύσει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου το οποίο εφοδιάζεται με ένα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο χωρητικότητας μόλις 658 κ.εκ. και απόδοσης 64 ίππων.

Η απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα μπορεί να μην ανταποκρίνεται ενδεχομένως στις προσδοκίες σας, ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσετε το γεγονός ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μετά βίας φτάνει τα 900 κιλά.

Όπως και να έχει το Honda N One RS απευθύνεται στην ιαπωνική αγορά, ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχε μια τουλάχιστον αξιοπρεπή πορεία και στη γηραιά ήπειρο και ειδικότερα σε αγορές όπως η ελληνική.

Διαβάστε ακόμα:

Tο σπάνιο και συλλεκτικό Honda NSX Zanardi Edition κοστίζει μια περιουσία