Το Honda Ridgeline ενσαρκώνει το μέλλον των off-road EV


Τα πρώτα -ανεπίσημα- renderings του ηλεκτρικού Honda Ridgeline αποκαλύπτουν ένα off-road όχημα με στιλ.

  • 9/6/2021

Το Ridgeline, pickup της γκάμας της Honda, δεν έχει ακόμα περάσει στην ηλεκτροκίνηση.

Με τη ρότα που έχει χαράξει η ιαπωνική μάρκα, όμως, δεν αργεί η ώρα που το Ridgeline θα διατίθεται στο κοινό με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, όπως κι όλα τα οχήματα της εταιρείας (μέχρι το 2040), και ένας concept artist το οραματίστηκε ήδη.

Ο λόγος για τον Rene Garcia, που εμπνεύστηκε και σχεδίασε τα πρώτα πλήρως ανεπίσημα renderings (ψηφιακές απεικονίσεις), που παρουσιάζουν ένα «σκληροτράχηλο», και συνάμα φουτουριστικό pickup.

Διατηρώντας αρκετά στοιχεία από τον τωρινό σχεδιασμό του Ridgeline, ο Garcia πειραματίστηκε με πιο άγριες γραμές, μειώνοντας δε και το μήκος του οχήματος, ενώ επιλέγει να παρουσιάσει και το εσωτερικό του, σε αντίθεση με άλλα renderings που μοιάζουν να αρκούνται μόνο στο εξωτερικό.

Ως ηλεκτρικό όχημα, τα renderings το παρουσιάζουν να διαθέτει αποθηκευτικό χώρο στο εμπρός μέρος (εκεί όπου κανονικά θα φιλοξενείτο ο θερμικός κινητήρας του), μεγάλη «καρότσα» πίσω, καθώς και πόρτες τύπου 'suicide', που συνήθως απαντώνται στις πολυτελείς Rolls Royce.

Αν μη τι άλλο, ο καλλιτέχνης μοιάζει να αντλεί έμπνευση από αντίστοιχα εγχειρήματα άλλων εταιρειών (εν αναμονή των κινήσεων της Honda), όπως είναι, παραδείγματος χάρη, το Ford F-150 Lightning ή το GMC Hummer EV, ενώ στο εσωτερικό είναι σαφής η επιρροή του από την μεγάλη οθόνη της Mercedes EQS.