Το Hummer μετασχηματίζεται σε ηλεκτροκίνητο pickup


Έναν πολύ διαφορετικό ρόλο θα κληθεί να υπηρετήσει πολύ σύντομο το εμβληματικό Hummer της GMC αποκτώντας ηλεκτροκινητήρες και… καρότσα, κλίνοντας το μάτι στους απανταχού οπαδούς των pickup.

  • 6/2/2020

H είδηση ότι το Hummer επιστρέφει στην παραγωγή και μάλιστα ως ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράτροχο κυκλοφορεί εδώ και μήνες στην πιάτσα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η επόμενη γενιά ενός αυτοκινήτου με το παρελθόν του Hummer πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των pickup.

Επιχειρηματικά, η κίνηση της GM να επαναφέρει στη ζωή το Hummer έχει μια κάποια λογική, από τη στιγμή μάλιστα που το εργοστάσιο το οποίο θα το παράγει παρέμενε τα τελευταία χρόνια ανενεργό.

Εκτός των άλλων η κατηγορία των trucks είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ενώ η ηλεκτροκίνητη φύση του νέου Hummer θα του εξασφαλίσει πρόσβαση ακόμα και σε εκείνες τις Πολιτείες που έχουν επιβάλλει αυστηρότερες προδιαγραφές σε σχέση με τους εκλυόμενους ρύπους.

Σε ότι αφορά στις τεχνικές προδιαγραφές του ηλεκτροκίνητου Hummer, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις εκδόσεις -με έναν, δύο και τρεις ηλεκτροκινητήρες- με την τελευταία να αγγίζει σε ισχύ τους 1.000 ίππους.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε κάτι παραπάνω από 3,0 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα 320 χιλιόμετρα.

To νέο Hummer αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Tesla Cybertruck με την πρώτη τριάδα των ηλεκτροκίνητων pickup να συμπληρώνεται από την Karma η οποία έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στη εν λόγω κατηγορία.

Η διάθεση του νέου Hummer πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο 2021, με τους Αμερικανούς να τοποθετούν την τιμή του ηλεκτροκίνητου pickup στην περιοχή των 70.000 δολαρίων.