Το hypercar ονόματι Hyperod κινείται από έναν W16 και είναι εμπνευσμένο από τα hot rod!


Με ενωμένους δύο V8 7,0 lt της Chevrolet το Hyperod είναι σαφές πως δεν θα είναι ένα κλασικό hypercar σαν και αυτά που ξέρουμε!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/9/2020

Το να είναι ένα hypercar εμπνευσμένο από τα hot rod ακούγεται ομολογουμένως κάπως αλλά ο καθένας μπορεί να εμπνέεται από όπου θέλει. Έτσι κι αλλιώς το τελικό αποτέλεσμα μετράει και σε ότι αφορά το Hyperod ο εμπνευστής του, ο Αυστραλός Paul Halstead λέει, αναφορικά με την εμφάνισή του πως «πρέπει να είναι sexy και να προκαλεί άμεσα εφίδρωση στους ενήλικες. Σε αντίθεση με τα hot rod πρέπει να είναι ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανικά».

Από ότι φαίνεται η έμπνευση από τα hot rod έχει μάλλον θεωρητική βάση, ενώ ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο του Hyperod είναι ο κινητήρας του. Ο οποίος είναι ένας W16 που αποτελείται από δύο V8 LS7 της Chevrolet με χωρητικότητα 7,0 lt και ο καθένας και οι οποίο σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών, έχουν κοινό στροφαλοφόρο και μαζί αποδίδουν 1.420 PS.

Το θηριώδες αυτό σύνολο δεν κρύβεται κάτω από μεταλλικά καπό αλλά είναι σε κοινή θέα, προκειμένου όλοι οι περαστικοί να μπορούν αν δουν τις κατακόκκινες κυλινδροκεφαλές και τις πολλαπλές των εξαγωγών.

Η διάταξη στο εσωτερικό δεν είναι εμπνευσμένη από τα hot rod αλλά από τις δημιουργίες του Gordon Murray. Την McLaren F1 και το Gordon Murray T.50. Έτσι είναι τριθέσια με τον οδηγό να κάθεται μπροστά και στο κέντρο. Η επίσημη παρουσίαση του Hyperod, αν πάνε όλα καλά, θα γίνει το καλοκαίρι του 2022 στο Pebble Beach.