Το Hyundai Elantra Ν αναζητά την εκδίκηση και θα την πάρει


Η αποκάλυψη της νέας γενιάς του Hyundai Elantra ήταν μόνο η αρχή μιας και οι Κορεάτες προσανατολίζονται ήδη στη δημιουργία μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων ξορκίζοντας το μετριοπαθές προφίλ που τόσα χρόνια συνοδεύει το μεσαίων διαστάσεων sedan.

  • 15/4/2020

Το Hyundai Elantra έχει πάψει εδώ και αρκετά χρόνια να απασχολεί την ελληνική αγορά, στην οποία μάλιστα δεν αφίχθη ποτέ ούτε και ο φυσικός διάδοχός του (βλέπε Hyundai i40), αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι αποτελεί παρελθόν από την γκάμα της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κάθε άλλο, το καλοβαλμένο sedan της Hyundai εξακολουθεί να διεκδικεί το μερίδιο που του αναλογεί σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κοιτώντας πλέον στα μάτια τους βασικούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας του.

Μπορεί, λοιπόν, η νέα γενιά του να έκανε αρκετούς να γυρίσουν το βλέμμα τους προς το μέρος του μάλλον υποτιμημένου Hyundai, ωστόσο, το νέο Elantra δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα.

Ποια θα είναι αυτή; Μία έκδοση που θα φέρει τα διακριτικά “N” και θα παίρνει ζωή από ένα τετρακύλινδρο-υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων και απόδοσης 275 ίππων. Ουσιαστικά πρόκειται για τον κινητήρα που έχουμε γνωρίσει στο Hyundai i30 N και θα συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ανάλογες εκδόσεις άλλωστε πρόκειται να δούμε και σε άλλες προτάσεις της Hyundai, όπως το Kona, ενώ φήμες θέλουν του Κορεάτες να εξελίσσουν και ένα κεντρομήχανο coupe που είτε θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική λογική του μέχρι σήμερα γνωστού Veloster ή θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πιο εξωτικής κατασκευής.

Διαβάστε επίσης:

To Hyundai Coupe επιστρέφει και είναι κεντρομήχανο