To Hyundai Elantra N Line έρχεται με 203 ίππους στα 1.600 κ.εκ


Μπορεί σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού να μην απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες του Hyundai Elantra, ωστόσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής του κορεατικό σεντάν διαπρέπει δείχνοντας τα δόντια του στην έκδοση N Line.

  • 13/8/2020

Όσοι έχουν ισχυροί μνήμη και οι προτάσεις της Hyundai βρίσκονταν διαχρονικά μεταξύ των υποψήφιων προς αγορά αυτοκινήτων, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα θυμούνται το Elantra.

Ένα μεσαίων διαστάσεων sedan, το οποίο χάθηκε από την ευρωπαϊκή αγορά στην προσπάθεια  της Hyundai να αναδείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Το Elantra αποτελεί εδώ και καιρό ένα εξωτικό φρούτο για τους περισσότερους Ευρωπαίους, δεν ισχύει το ίδιο ωστόσο και για εκείνους που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οποίοι βλέπουν ένα τετράτροχο να ωριμάζει και να βελτιώνεται διαρκώς.

Το επιστέγασμα αυτής της αργής αλλά άκρως αποδοτικής διαδικασίας ωρίμανσης  είναι η έκδοση N Line, η  οποία ξεκινά την πορεία της στην αμερικανική αγορά, καθιστώντας προσιτή την πολυτέλεια της απόκτησης ενός σπορ αυτοκινήτου.

Πόσο σπορ μπορεί να είναι ένα Hyundai Elantra; Όσο του επιτρέπουν οι 203 ίπποι και τα 265 Nm ροπής του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του 1,6 λίτρου και όλα εκείνα τα στοιχεία του εξοπλισμού που  φροντίζουν για τη μεταμόρφωσή του.

 Οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και ο διακριτικός αεροδυναμικός διαχύτης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η ισχυρότερη, για την  ώρα έκδοση του Hyundai Elantra προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων ακολουθώντας και σε αυτό το επίπεδο το παράδειγμα των ανταγωνιστών του.

Το Hyundai Elantra, ωστόσο, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ, καθώς οι Κορεάτες εξελίσσουν ήδη την έκδοση N, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  θα  εφοδιάζεται με  έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα  2,5 λίτρων ξεπερνώντας σε ισχύ τους 300 ίππους.

Διαβάστε ακόμα:

H Hyundai προχωρά με την crossover εκδοχή του i20